Golfbag - 5 tips innan du köper » GolfX
Detta inlägg innehåller annonslänkar Golfbag

Golfbag – 5 tips innan du köper

Alla som spelar golf på regelbundet vet att en golfbag är en viktig del i utrustningen. Precis som all annan utrustning som krävs för att kunna spela golf på bästa sätt är bagen nästan den viktigaste eftersom det är den som gör att du kan ha med dig alla annan utrustning.

Idag finns det en uppsjö av olika golfbagar att välja mellan, man ska välja färg, form, storlek märke osv. Det är inte alltid lätt att veta vad man ska titta på eller vad som passar sina behov.

Det är inte fel att djupdyka lite i vad som finns på marknaden i form av stil, vikt och funktioner. För att hjälpa dig på vägen listar vi fem saker som kan vara värt att fundera lite extra på innan du köper en golfbag.

Först, en golfbag är ett måste. När man spelar en golfrunda så tar det tid och man går långt. Visst, man skulle kunna bära klubborna i handen eller i en påse men det skulle inte vara så praktiskt. Att spela 18 tar lång tid och man behöver ha med sig mycket saker för att rundan ska bli bra och rolig. Golfbollar(Länk), golfpeggar, vattenflaskor och extra kläder eller regnkläder, detta är bara några av sakerna man vill ha med sig ut på en golfrunda. Det är därför viktigt att ha en golfbag som har tillräckligt med plats för alla saker man vill ha med sig.

Vad ska ska man tänka på innan man köper en golfbag?

Nedan får du en kort genomgång på saker som kan vara bra att ha med sig när man ska köpa en golfbag.

Vilken typ av bag ska man välja

Det finns två typer av bagar att välja mellan, vagnbag eller bärbag. Bärbagen är designad för att bära bagen på ett smidigt sätt medan en vagnbag är avsedd för att sitta på en golfvagn. En bärbag är ger friheten att, på ett enkelt och smidigt sätt bära bagen på banan och man behöver inte gå omvägar för att ta sig fram. Vagnbagen är en mer skonsam bag för kroppen då man har den på en vagn som man kör framför sig. Detta ger en något bekvämare runda och man sparar energi trots att man behöver gå några extra steg ute på banan. För dig som har en elvagn så finns det speciella golfbagar som är anpassade för den typen av vagnar.

Fördelar med att bära bagen

  • Ger en frihet att ta sig fram var som helst.
  • Smidig att ta med och förvara
  • Ger dig fria händer

Fördelar med att ha bagen på en golfvagn.

  • Skonsammare för ryggen
  • Har mer utrymma att packa och förvara saker i

En golfbag med bra Förvaring

Det finns bagar i olika storlekar vilken gör att förvaringen kan vara begränsad. Tänk på att det inte bara är bollar, peggar och klubborna ska få plats. Det kan vara bra att titta på det större förvaringsfacket där man vill få plats med regnkläder, extra tröja och kanske en extra vattenflaska när värmen slår till. En varm sommardag kan det vara gott att ha något kallt att dricka och det finns många olika bagar på marknaden som har ett kylfack. Det kan också vara bra med ett fodrat fack för värdefulla saker som mobilen.

Bärselen på en golfbag måste vara bekväm

Bärselen på en golfbag är viktigt att den är bekväm, speciellt om man ska bära bagen i 18 hål. Se till att den är bred och vadderad så den sitter behagligt på axlarna.

Antal fack för klubborna

För några år sedan så var de flesta bagarna designade med ett fåtal fack för klubborna. Som standard var det tre olika fack att sätta klubborna i. Idag designar fler och fler tillverkare bagar med ett fack för varje klubba. Detta är väldigt eftersom klubborna är mer skyddade från varandra samt att man har bra ordning i bagen.

Ska bagen vara vattentät eller inte

Vet du med dig att du ska spela golf i regn, eller i alla fall vara förberedd ifall det kommer regn under rundan, är det bra att titta på olika bagar som tål regn. En vattentät bag kan vara något dyrare men ger också en mycket bättre funktion när ovädret drar in.

GolfX presenterar två favorit bagar

Vi har tagit en snabb titt på två olika golfbagar som är riktigt bra. Detta är två bagar som varit mycket populära de senaste åren då du får lätta, vattentäta och snygga till riktigt bra pris.

Dry Performance C90 vagnbag

Dry Performence C90 är en vagnbag som är perfekt för alla typer av väder. Den är vattentålig och håller klubbor och utrustning torra under hela rundan. C90 är rymlig och har 7 vattentäta fack så det är inga problem att panga med sig allt man behöver.

Egenskaper

15-delad topp inklusive avsedd avdelning för putter

5 fullängdsavdelare

7 vattentäta fack med värmeförslutna dragkedjor

Fäste för paraply på bagen

Vattentät regnhuva medföljer

Bärsele för ena axeln

Vikt: 2.7 kg

Höjd: 90cm

Dry Performance S90 Bärbag

S90 är en riktigt bra bärbag som fungerar lika bra att sätta på vagnen. Den är vattentät och har 5 fack för alla dina saker. Ett vadderat fack där du säkert förvarar mobiltelefon och andra värdesaker. Det finns en kylficka där du håller drycken kall de varma sommardagarna.

Dry Performance är en rejäl bag med en sele som är ergonomisk och gör det enkelt att bära bagen.

VIKT: 2.0KG

För dig som vill ha en enkel och billig golfbag

Som vi tidigare nämnt finns det en uppsjö av olika bagar med olika funktioner, storlekar, vattentäta osv. För dig som kanske precis har börjat spela golf eller om du bara är på jakt efter en enkel bag som inte kostar så mycket pengar kan vi rekommendera följande bagar.

Sammanfattning

Det finns lite olika saker att fundera på innan man köper en golfbag. Tänk på förvarings möjligheterna i bagen. Finns det utrymme för alla saker du vill ha med dig. Ska bagen vara vattentät ifall ovädret drar in. Fundera också på om du alltid kommer använda en golfvagn, då kanske det är en vagnbag du ska satsa på. Brukar du däremot bära mycket, då ska du kika på en bärbag för att kunna ha möjligheten att bära på ett behagligt sätt.