Detta inlägg innehåller annonslänkar Golfböcker på svenska

Golfböcker på svenska – från träningstips till bra biografier

Utbudet av golfböcker på svenska är stort och vi har därför valt att dela in böckerna i olika kategorier. Här ger vi dig med andra ord en lista på populära golfböcker – om allt från fysträning och mental träning till biografier och humorböcker.

Oavsett om du vill läsa en bok under pågående säsong för att slipa till spelet eller luta dig tillbaka med en tidlös biografi så hoppas vi att den här guiden till bra golfböcker på svenska täcker dina behov.

Böcker om golfträning och mental träning

Tänk om man kunde bli bättre på golf bara genom att tänka lite annorlunda? Kanske är det möjligt, i alla fall om man ska tro de författare som skrivit om vikten av mental träning.

Det finns många knep om hur man kan ”tänka sig till en lägre score”. En hel del idrottsböcker är allmänna om mental träning, men vi har valt ut sådana som är specifikt inriktade på golf.

Dessutom har vi valt ut en bok som fokuserar på en central del i svingen – coremuskulaturen!

Det inre spelet – ta din golf till en ny nivå

 • Författare: Sam Jarman
 • Antal sidor: 210
 • Pris: Ca 180-200 kr

Det inre spelet

Sam Jarman är en brittisk golftränare som skrivit flera böcker om de mentala aspekterna i golf. ”Det inre spelet – ta din golf till en ny nivå” är den svenska översättningen som blivit mest populär.

Boken handlar om hur man som golfspelare skapar sina egna upplevelser av vad som händer på banan. Sam lägger fokus på allt från svingen och hur man som spelare bör lägga upp sin träning – till praktiska tips på hur man kan förändra sitt tankemönster under själva rundan.

Oavsett om du köper boken till dig själv eller ska ge bort den som present  är den ett säkert kort.

 

Se senaste pris och köp boken här hos CDON

Golfarens sjätte sinne

 • Författare: Markus Westerberg
 • Antal sidor: 248
 • Pris: Ca 190-210 kr

Författaren Markus Westerberg är både PGA-tränare och utbildad beteendevetare. Han har lagt ner mycket tid och arbete i boken ”Golfarens sjätte sinne”.

– Den mentala golfträningen fokuserar för mycket på själva prestationsmomentet. Det finns en naturlig koppling mellan hjärnan och våra golfrörelser som vi borde lära oss mer om, berättade Markus i en intervju med sin moderklubb Luleå GK när boken lanserades.

”Golfarens sjätte sinne” är lättläst och bygger på vetenskapliga metoder mixade med berättelser och praktiska tips från författarens egna erfarenheter.

Se senaste pris och köp boken här hos CDON

Bättre golf med pilates

 • Författare: Åsa Dengg
 • Antal sidor: 104
 • Pris: Ca 180-200 kr

Att träna core och bygga upp en stark bål gör svingen mer stabil, det känner nog de flesta till. I en tid då det kryllar av träningsklipp i sociala medier och YouTube är fyllt av ”quick-fix”-övningar kan en bok vara skön att luta sig emot.

Åsa Dengg var en av de första personliga tränarna i Sverige och har tränat mängder av motionärer. Det visade sig att de elever Åsa hade som spelade golf var särskilt nöjda med pilatesträningen, vilket blev grunden till den här boken.

Förordet till ”Bättre golf med pilates” är skrivet av Jenny Hagman, som under flera år var en av huvudtränarna i tidningen Svensk Golf.

Se senaste pris och köp boken här hos CDON

Biografier om golfspelare

På engelska finns det många biografier om golfspelare, men på svenska är utbudet mer skralt. Här följer ett par av våra favoriter.

Carl Rydbeck – berättelsen om en idrottsmanCarl Rydbeck

 • Författare: Bo Mattsson
 • Antal sidor: 180
 • Pris: 140-160 kr

Med ambitionen att få representera Sverige vid OS 1912 i Stockholm var det friidrott som var i fokus för Falsterbo-bördige Carl Rydbeck. År 1911 hittade han dock golfen och i ett kvartssekel räknades han som en av landets bästa golfspelare.

Carl Rydbeck gick ur tiden 1981 och beskrivs i Bo Mattssons fina bok som Sveriges förste scratchspelare.

Boken är i pocketformat och lämpar sig bra för den som vill bli nostalgisk på resande fot.

Se senaste pris och köp boken här hos CDON

Rory McIlroy – vägen till att bli världens bäste golfspelare

 • Författare: Frank Worrall
 • Antal sidor: 305
 • Pris: Ca 30-50 kr

Rory McIlroy växte upp till att bli golfproffs. Han slog 35 meter långt när han var två (!) år gammal och sin första hole-in-one gjorde han som nioåring. När han var 18 år var det dags att spela på proffstouren och bara fyra år senare vann han US Open.

Det finns en hel del att berätta och upptäcka om den här otroliga nordirländaren.

Boken om Rory McIlroy är skriven av journalisten Frank Worrall och har ett förord av ingen mindre än Göran Zachrisson.

Se senaste pris och köp boken här hos CDON

Roliga golfböcker på svenska

Ibland vill man bara ha ett gott skratt eller en enkel present att ge bort till någon. Här är ett par förslag på roliga golfböcker på svenska.

Det var en norrman, en golfare och Bellman

 • Illustratör: Johan Wanloo
 • Antal sidor: 129
 • Pris: 100-120 kr

Med underrubriken ”666 norgevitsar, Bellmanhistorier och annat kul” behöver boken ”Det var en norrman, en golfare och Bellman” knappast någon vidare lång beskrivning.

Det här är kort och gott en småfinurlig och minst sagt lättläst bok med knasiga historier och underhållande illustrationer.

Boken är perfekt som present för den som drabbats av idétorka och vill ha något som är lätt att slå in.

Se senaste pris och köp boken här hos CDON

Golfilicious – smaka på det bästa ur golfens värld

Golfilicious

 • Författare: Peter Cordén, Jenny Olsson
 • Antal sidor: 235
 • Pris: 220-240 kr

Golfilicious är ingen bok som kommer få dig skratta rakt ut, men det är en riktigt fin feelggood-bok med personliga berättelser och öppenhjärtiga gäster. Boken har samlat ihop det mesta som finns att gilla med golf – allt från roliga anekdoter till recept och vackra bilder på klassiska golfbanor.

Några av de personer som figurerar i Golfilicious är Helen Alfredsson, Johan Edfors, Carin Koch, Robert Karlsson och Richard S Johnson.

Och som om inte golfproffsens medverkan vore nog så har även Erik Hamrén, Fanny Sunesson, Steffo Törnquist, Stefano Catenacci, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Peppe Eng med flera bidragit med historier och recept. En pangbok, helt enkelt!

Se senaste pris och köp Golfilicious här hos CDON

De golfböcker på svenska som vi listar fungerar bra som present eller julklapp. Vill du ha fler förslag på saker som är roliga att få som golfare ska du ta en titt på artikeln om bra presenter till golfare.

Sammanfattning: Golfböcker på svenska

Det beror på vad man vill läsa för typ av bok. Vi har listat ett par böcker i kategorierna "Roliga golfböcker", "Biografier om golfspelare" och "Träningsböcker" för att täcka in olika preferenser.

Golfarens sjätte sinne av Markus Westerberg och Det inre spelet – ta din golf till en ny nivå av Sam Jarman är två populära böcker som fokuserar på den mentala delen av golfen.

En bok som många svenskar inte har läst, men som passar de flesta golfintresserade, är den här biografin om Carl Rydbeck. Han var den första scratchspelaren i Sverige och boken ger en trevlig tillbakablick till hur golflivet var i början av 1900-talet.