Scandinavian Mixed 2021 – Guide med allt du behöver veta » GolfX

Scandinavian Mixed 2021 – Guide med allt du behöver veta

Nyklippt golfgreen i solen

Scandinavian Mixed spelas 10-13 juni 2021 på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka. Annika Sörenstam och Henrik Stenson är ambassadörer för tävlingen där både herrar och damer från Europatouren spelar mot varandra.

Här hittar du allt du behöver veta om Scandinavian Mixed 2021.

Om Scandinavian Mixed

Något som gör att Scandinavian Mixed särskiljer sig från till exempel Scandinavian Masters är att tävlingen är öppen för både herrar och damer. Spelarna tävlar om en enda prispott och 65 spelare klarar cuten, oavsett kön.

Planen är att tävlingen ska återkomma vartannat år.

2020 års tävling blev inställd

Tävlingen skulle ha haft premiär 11-14 juni 2020 på Bro Hof Slott Golf Club, men fick ställas in på grund av coronapandemin.

– Vi kommer fortsätta följa den globala situationen som har uppstått på grund av coronaviruset samt utvärdera hur detta kommer att påverka alla våra tävlingar då folkhälsan och allas välmående har vår högsta prioritet, berättade Keith Pelley, vd på Europatouren till SVT i ett pressmeddelande.

Scandinavian Mixed 2021

I 2021 års upplaga spelar herrar och damer från Europatouren mot varandra om en och samma prispott. Det finns med andra ord många som vill göra upp om segern, men bara en (1) pokal att vinna!

Spelare

Exakt vilka spelare som är med i 2021 års tävling är ännu inte klart. För 2020 var planen att 78 män och 78 kvinnor skulle spela mot varandra.

  • Annika Sörenstam
  • Henrik Stenson

Biljetter

Letar du efter biljetter, VIP och hospitality till Scandinavian Mixed? Här får du inom kort mer information.

VIP och hospitality

Är du intresserad av VIP och hospitality till Scandinavian Mixed? Här får du inom kort mer information.

Banan

Vallda Golf & Country Club har sina anor från 1920-talet och räknas som en typisk hedbana. Layout är gjord av Martin Hawtree och inspirationen är hämtad från England.

Banan spelas ofta på torra och hårda spelytor, vilket gör att onduleringen även på fairway är en viktig aspekt att ta i beaktning för spelarna. Både fairway och greenområde har tydliga bunkrar och bjuder på en utmaning för såväl nybörjare och som proffs.

Här följer en snabbgenomgång av de 18 hål som finns på Vallda Golf & Country Club. Observera att hålens längd är angiven från svart tee.

Banguide

Hål 1: Par 4, 390 meter (hcp 12)

Relativt rakt hål med en liten fairwaybunker till höger ungefär 260 meter från utslagsplatsen. Green i två nivåer med bunker till vänster.

Hål 2: Par 4, 405 meter (hcp 10)

Ytterligare ett relativt rakt hål där bästa vinkel för inspel är till höger på fairway. Pass upp för två fairwaybunkrar ca 230 respektive 280 meter från tee. Till vänster om green finns två bunkrar; en större och en liten men knixig.

Hål 3: Par 4, 360 meter (hcp 14)

Vatten skär fairway efter ungefär 250 meter och gör hålet svårspelat för den som inte kan slå bollen minst 270 meter i luften. Tre bunkrar vaktar greenområdet, där den första finns på ett obekvämt avstånd om ca 45 meter framför green.

Hål 4: Par 5, 515 meter (hcp 4)

En drive på omkring 265 meter tar bollen över vattnet som följer längs med högerkanten av hålet. Där framme vaktar två fairwaybunkrar med 200-240 meter till hål. En skogsdunge till vänster kan fånga långa inspelsförsök, men även tre luriga greenbunkrar bidrar till att göra hålet till ett av banans svåraste.

Hål 5: Par 3, 135 meter (hcp 18)

Det femte hålet på Vallda Golf är ett fint korthål. Tee är placerat högt upp och utslaget sker mot green som i en liten glänta. Avståndskontroll är A och O då inte mindre än sex stycken bunkrar vaktar greenen.

Hål 6: Par 5, 485 meter (hcp 2)

Med en bra drive öppnas hålet upp och möjligheten finns att nå in på två slag. Träd längs med vänsterkanten och en bunker till höger ska dock tas i beaktning. Från ungefär 90 meter och in mot green finns vatten till vänster, vilket kan tala för att det kanske ändå är bäst att slå in på tre?

Hål 7: Par 4, 410 meter (hcp 6)

Det sjunde hålet spelas nästan rakt norrut och med lite tur kan spelarna ha vinden i ryggen. Ju längre utslaget är, desto kortare blir det förstås till green – men det är också smalare att landa bollen. Skog till höger ska undvikas och vid green finns tre bunkrar.

Hål 8: Par 3, 175 meter (hcp 8)

Här har vi ett klurigt korthål med ett förrädiskt dike just framför green. Onduleringen gör att bollen riskerar att rinna av green om inte nedslaget hamnar på rätt ställe. En liten, men ack så utmanande, bunker finns vid höger greenkant.

Hål 9: Par 4, 340 meter (hcp 16)

Banans första nio hål avslutas med en riktig pärla. Med vatten längs med vänstersidan under de första 250 meterna gäller det att bestämma sig för taktiken. Om vädret tillåter och marken är torr finns en liten chans för somliga att nå green – eller kanske åtminstone någon av de tre greenbunkrarna?

Vill du läsa om fler hål på Vallda? Besök den här sidan inom kort för att få fortsättningen!

Frågor och svar om Golfhäftet

2021 års upplaga av Scandinavian Mixed spelas 10-13 juni. Tävlingen arrangeras på Vallda Golf & Country Club. Banan ligger strax utanför Kungsbacka, lite drygt tre mil söder om Göteborg.

I Scandinavian Mixed spelar herrar och damer på Europatouren mot varandra. Spelarna gör upp i en och samma tävling, det vill säga om en (1) pokal och om en (1) prispott.