Världens största golftourer

Golfen är en väldigt stor sport och det spelas många golftävlingar varje vecka runt om i världen. De golftourer vi vet mest om är förmodligen PGA Touren och Europatouren. Det är dessa tourer som är de största i världen och de svåraste att ta sig in på. Det är även dessa golftourer där prispengarna och poäng till världsrankingen är störst.

PGA TOUR

PGA Touren är den största golftouren i världen och den med absolut mest prispengar i. På PGA Touren och alla dess undertourer spelas det mer än 130 tävlingar varje år.

Under en säsong på huvudtouren spelas det 46 tävlingar där den totala prissumman för alla tävlingar uppnår drygt 375 miljoner dollar(ca 3 272 776 457 svenska kronor).

Varje vecka jagar alla spelare placeringar och poäng i FedExCup där det gäller att ta sig till topp 30 för att få vara med i finalspelet. Där har alla som är med chansen att vinna en helt otroligt bonus på 10 miljoner dollar.

De mest kända svenskarna som spelar på PGA Touren är; Henrik Stenson, Alex Noren, Henrik Norlander, David Lingmerth, Freddie Jacobsson. 

EUROPATOUREN

Europatouren är den näst största golftouren i världen. Här tävlar ett hundratal golfare varje vecka där de jagar en bra placering i Race to Dubai.

För att få spela på Europatouren finns det ett par olika alternativ. Det är inte bara att anmäla sig till en tävling eller bli medlem i Europatouren. Det krävs en del ansträngning för att få en plats. Ett alternativ är att kvala och på så sätt skaffa sig en kategori på touren och man få då delta i tävlingar som spelas varje vecka.

Alla spelare som tävlar på Europatouren vill och måste placera sig bra på Race to Dubai. Race to Dubai är tourens namn på rankingen och det är också för att finalen spelas i Dubai. Topp 60 på Race to Dubai får vara med och spela slutspelet.

Det är många svenska spelare på Europatouren. De mest kända är Henrik Stenson, Alex Noren, Marcus Kinhult och många fler.

Läs mer om Europatouren