Detta inlägg innehåller annonslänkar Golfupplevelser på St Andrews links

Golfupplevelser

I detta tips får du ta del av golfupplevelser av olika slag. Du kommer få bra information om vad du kan tänka på, vilka typer av golfupplevelser det finns och färdiga paket som går att köpa hos våra partners, livit.se och greatdays.se.

Spelar du golf och vill uppleva nya banor och samtidigt utveckla ditt spel? Oavsett vilken nivå du spelar på så finns det många olika golfupplevelser som passar dig.

Du kan välja att bo på en resort som har en egen golfbana, eller så kan du hitta ett paket som inkluderar greenfee, mat och logi på olika banor runt om i landet men även utomlands.

Golfupplevelser för alla

Golfupplevelser är bra för alla golfspelare på alla nivåer. Att spela nya banor och besöka nya ställen är väldigt utvecklande för sitt golfspel. Kan man hitta ett golfpaket med boende och spel i ett blir det en riktigt bra och rolig upplevelse för alla som är med på resan.

Det finns mängder av golfklubbar som erbjuder olika typer av golfpaket som kombinerar boende på hotell, stugor eller andra boenden direkt i anslutning till golfbanan. I paketet brukar det ingå allt du behöver i form av starttider, boende och mat. Vill uppleva Sverige på nära håll samtidigt som du spelar på några av landets alla golfbanor är det perfekt att köpa en färdig golfupplevelse.

Våra favoritpaket

Golfupplevelser i Sverige

Att åka runt i Sverige och spela olika banor är något som har blivit otroligt populärt de senaste åren. Många tar sin husbil eller husvagn och ger sig iväg för att spela golf på några av landets fantastiska golfbanor. Det är många golfklubbar som erbjuder ställplatser för husbil eller husvagn vilket gör att du kommer ner mycket i pris då du har boendet med dig.

Har du ingen husbil eller husvagn erbjuder många golfklubbar boende direkt i anslutning till banan där man få allt man behöver och ibland lite till. Det finns även många hotell eller bed & breakfast som säljer färdiga golfupplevelser.

Ett hett tips är att köpa ett golfhäfte som innebär att du kan spela till halv greenfee på golfbanor både i Sverige och runt om i Europa. Du får använda golfhäftet en gång per bana vilket gör det perfekt för alla som älskar att åka runt och testa nya banor.

Boka din golfupplevelse

Golfupplevelser i Sverige kan vara fantastiska, oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare. Det finns många olika ställen att bo och spela på i hela landet, så det är viktigt att du gör din research innan du bokar. Här är några tips om hur du hittar den bästa golfsemestern i Sverige för dig.

Det första du behöver bestämma dig för är vilken typ av semester du vill ha. Om du är ute efter en avslappnad semester där du kan spela några rundor golf kan det vara aktuellt med en golfresort. Dessa resorts brukar vanligtvis ha en egen golfbana och andra faciliteter som pooler och restauranger. De ligger oftast i vackra och lugna miljöer, vilket gör att du kan få en avkopplande semester.

Om du vill spela på olika banor under din semester är ett paketerbjudande ett bra alternativ. Det finns många olika paket att välja mellan, så du kan hitta ett som passar din budget och din erfarenhetsnivå. Golfpaket inkluderar vanligtvis starttider på olika banor, boende och ibland andra aktiviteter som finns i närheten.

När du har bestämt dig för vilken typ av semester du vill ha är nästa steg att hitta ett bra erbjudande. Sverige är ett populärt golfresmål, så det finns gott om erbjudanden att hitta.

Golfupplevelser utomlands

När Golf Digests Mike Johnson fick i uppdrag att skapa en golfupplevelse utomlands visste han precis vart han skulle åka

Han hade läst om Victoria Golf Club i 2017 Golf Digest Travel Awards när han gjorde research inför sin resa och visste att det skulle vara ett bra ställe att besöka .

Victoria Golf Club ligger på Morningtonhalvön, ungefär en timme utanför Melbourne. Det är en golfbana i linkstil som erbjuder fantastisk havsutsikt på nästan varje hål.

Nu kanske det inte är aktuellt att åka på golfresa till Melbourne. Men med lite research går det att hitta riktigt bra paket som passar de flesta plånböckerna, även utanför Sveriges gränser.

Checklista innan du bokar du golfupplevelse

– Bestäm vart i Sverige eller utomlands du vill åka

– Vill du göra mer än bara spela golf? Ta en titt på vad platsen erbjuder mer än bara golf.

– Vad är bästa alternativer för att ta sig dit.

– Hur och vad ska man packa. Är det flygresa, tänk på att skydda klubborna med ett bra resefodral.

Utvalda golfupplevelser

Gör din golf roligare med olika mål

Genom att ha olika mål med sin golf gör att man kommer bli bättre på det man gör. Det kommer samtidigt bli roligare. Utmaningar gör att vi blir taggade och mer motiverade. Det finns många olika mål att sätta när det kommer till golf. Ett vanligt mål är att sänka sitt handicap. Eller jag ska gå under 80 slag varje runda. Även jag ska få en bättre sving osv. Är detta roliga mål? Nja, kanske inte så roliga men väldigt bra. Vi kommer ge dig lite tips på andra mål med golfen. Detta kan ge dig lite nya tankar. Genomför du sedan några av dessa kommer du få många nya upplevelser du kommer bära med dig resten av livet.

Detta är bara tips och listan går att göra hur lång som helst. Vår förhoppning är att sätta igång tankarna med att hitta nya utmaningar för din golf.

Bucket list för golf

Att uppleva golf på olika sätt är något som många vill göra. Det kan vara att spela en speciell bana, kanske ett speciellt hål på en bana, spela olika banor i olika länder. Ja listan går att göra lång.

Vill du utmana dig själv samtidigt som du får flera fantastiska upplevelser? Sätt upp en bucket list för golf. Helt enkelt en lista på saker som du någon gång i livet ska göra eller klara av med fokus golf.

Här får du ett förslag på bucket list.

 • Spela tillsammans med en känd golfare(ex Tiger Woods, Henrik Stenson osv)
 • Åka och kolla på Ryder Cup
 • Se en Major på plats
 • Spel på en major-bana
 • Upplev linksgolf
 • Besök 50 nya golfbanor varje år
 • Spela nattgolf
 • Bli singel-handikapare
 • Gör en HIO
 • Bogey-fri runda

Ja listan går att göra långa och det är bara sätta igång och fundera.

10 golfbanor alla golfare borde spela

Spela nya golfbanor är både utvecklande och roligt. Det är en fantastisk upplevelse att få komma till nya banor och testa på nya utmaningar. Alla golfbanor har sina egna svårigheter och ingen bana är den andra lik. Det är det som gör golfen så otroligt rolig. Tänk att kunna åka runt och spela golf världen över. Det är inte många som har den möjligheten. Men tänk att sätta upp en ”drömlista” på golfbanor man vill spela och försöka beta av den under årens gång.

Skapa en lista på dina 10 drömbanor och får du chansen att spela 1-3 av dessa är det inte dåligt eftersom banorna på listan kanske kräver mycket, både tidsmässigt och ekonomiskt.

Genom att skapa sig en lista kanske gör att du faktiskt tar tag i det och får spela några av dem istället för att det inte skulle bli någon.

Vi listar ett antal golfbanor som helt klart skulle platsa på en bucket list. Listan är hämtad från golfscape om du vill läsa mer om banorna.

 1. The Blackstone Course, Mission Hills Haikou, China
 2. El Camaleón Riviera Maya Golf Club, Mexico
 3. Pebble Beach Golf Links, USA
 4. Sandy Lane, Barbados
 5. Yas Links, Abu Dhabi
 6. Leopard Creek Country Club, South Africa
 7. Cape Kidnappers Golf Course, New Zealand
 8. Highland Course, Primland, USA
 9. Emirates Golf Club (Majlis Course), Dubai
 10. Cabot Cliffs, Cape Breton, Canada

Lycka till med din golf under 2022!