Golfkepsar

Golfkepsar för alla golfare

Golfkepsar är inte bara ett bra skydd på golfbanan utan även en bra komplettering till dina golfkläder. Det finns golfkepsar i alla olika former och färger och som matchar dina golfkläder på ett snyggt sätt.

Att använda en golfkeps när man är ute och spelar golf har många fördelar. Det är alltså inte bara ett snyggt tillägg till den redan perfekta golfpiken. Låt oss titta närmare på varför det är så bra att använda en keps.

Vad är det som är så bra med golfkepsar

En golfkeps är inte bara en snygg accessoar utan ger också ett bra skydd mot solen och dess farliga UV-strålar. Under en golfrunda en solig dag utsätts man för väldigt mycket UV-strålning vilket inte är bra för kroppen. Använder man en keps så skyddar du huvudet, ansiktet och ögonen mot dessa strålar. Självklart ska man använda solskyddsfaktor också men en keps ökar skyddet ännu mer. Det är även rekommenderat att använda solglasögon för extra skydd för ögonen.

Om du spelar golf en regnig dag kommer du inte få så mycket UV-strålning men en keps kommer hjälpa till att hålla vatten borta från ansiktet och ögonen.

De bästa golfkepsarna – 4 favoriter

Puma golfkeps

Golfkeps från Puma

Puma Golf P110 är den keps som Rickie Fowler använder just nu. En riktigt bra och skön golfkeps. Denna modell finns i flera olika färger och även i militärdesign.
Läs mer och köp

Under Armour Tour 3.0

Golfkeps från Under Armour

Kepsar från Under Armour ger dig kvalitet i världsklass och en riktigt skön känsla och passform. Dessa kepsar ser vi på Jordan Spieth som just nu använder modellen Tour 3.0. Denna modellen finns i två olika storlekar.
Läs mer och köp

Pray for Birdies

Golfkeps från Gforce

Gforce har tagit fram en modell som heter Pary for Birdies. En keps som är riktigt kaxig med cool design. Finns i flera olika färger och modeller. Kepsen ser vi bland annat på Joel Sjöholm.
Läs mer och köp

Keps från Hugo Boss

Golfkeps från Hugo Bos

För dig som vill ha en klassisk och snygg märkeskeps ger vi dig Hugo Boss. Finns i olika fäger samt ett justerbart spänne som gör att kepsen passar alla.
Läs mer och köp

Se fler alternativ på billiga golfkepsar hos Sportamore eller CDON

När ska man inte ha på sig en golfkeps

Det är en oskriven regel att man tar av sig kepsen när man hälsar på medspelare och även i slutet av rundan när man tackar sina medspelare. Även när man kommer in i klubbhuset är det snyggt att ta av sig kepsen eller annan huvudbonad om man nu har det. Som sagt inget måste men det är snyggt att göra det.

Om man inte passar i eller gillar golfkepsar

Det är inte alla som gillar att ha keps på sig eller man kanske inte tycker att man passa i keps över huvud taget. Eftersom det är bra att skydda sig mot solen så finns det andra alternativ till keps. Är det så att man vill ha en annan huvudbonad är det inte helt ovanligt att man ser golfare använda en hatt eller kanske en brittisk golfkeps, även kallad gubbkeps. Några kända golfspelare som bär en gubbkeps är Rikard Karlberg eller Bryson Dechambeau.

Sammanfattning av bästa golfkepsar

Som du ser så finns det många olika golfkepsar där ute och det finns en som passar alla. Kom ihåg att det inte finns någon regel som säger att man måste ha en speciell keps på golfbanan utan det gäller att köpa en som passar bäst och som tilltalar sig själv i både färg och form. Det finns också golfkepsar i alla priskategorier så se till att välj en som passar dina behov och plånbok.

Vår topplista för riktigt snygga golfkepsar

1 logo Pray for Birdies 499:- Läs mer och köp
2 logo Under Armour Tour 3.0 254:- Läs mer och köp
3 logo Puma Golf P110 254:- Läs mer och köp
4 logo Hugo Boss 382:- Läs mer och köp

Frågor och Svar om Golfkepsar

Det är inte bara snyggt att ha på sig en keps, det är även ett väldigt bra skydd mot solens strålar när man är ute på golfbanan en solig dag. Glöm inte att använda solskyddsfaktor samt solglasögon!

Det finns många bra golfkepsar på marknaden och de bästa kepsarna hittar du från leverantörer som även säljer golfkläder och andra accessoarer.

Det är helt upp till dig. båda varianterna skyddar bra så det är mer än utseendefråga och vad man trivs bäst med. Väljer du en hatt tänk på att det är kanter på hatten som gör att solen inte kommer åt ansiktet.

FÅ TIPS DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: