Detta inlägg innehåller annonslänkar Bästa golfvagnar

Bästa golfvagnar – guide och tips för att köpa rätt

Det finns många olika golfvagnar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. I den här artikeln kommer vi därför att ge dig en köpguide för att underlätta ditt beslut.

Vi kommer att prata om de olika typerna av golfvagnar som finns tillgängliga, samt några tips för att välja rätt vagn. Häng med!

Olika typer av golfvagnar

Det finns trefyra huvudtyper av golfvagnar: dragvagnar, manuella skjutvagnar, elektriska skjutvagnar och motoriserade vagnar.

En dragvagn är den klassiska golfvagnen. Den har två hjul och du drar den bakom dig.

Manuella skjutvagnar är den enklaste typen av trehjuliga vagnar. De är bara en enkel ram med hjul som du själv skjuter framför dig.

Elektriska skjutvagnar drivs av ett batteri, så du behöver inte trycka på med samma kraft.

Elektrisk golfvagn är den dyraste typen av vagn, men de har många fler funktioner än vad andra typer inte har. Elvagn kan till exempel vara helt fjärrstyrda.

Hur du väljer den bästa golfvagnen

Om du är nybörjare på golf rekommenderar vi att du börjar med den enklaste typen av skjutvagn. Det räcker med en manuell vagn med tre hjul som du puttar framför dig.

Om du senare i din golfkarriär vill börja spela mer på allvar kan det vara värt att investera i en elektrisk eller motordriven vagn. Men om din budget är snäv och du inte behöver alla extra funktioner kommer du klara dig bra med en 3-hjulig golfvagn utan batteri eller motor.

Här är några saker att tänka på när du ska köpa golfvagn:

 • Antalet hjul: en trehjulig vagn är stabilare än en tvåhjulig vagn, men den kan vara svårare att vända. Se också till att komma ihåg att ställa in bromsen så att inte vagnen rullar iväg för dig.
 • Golfvagnens vikt: En tyngre vagn är svårare att skjuta, men den är stabilare på green.
 • Hopfällbarhet: Många vagnar är idag ihopfällbara och enkla att rymma i bagageutrymmet, men det skiljer sig mellan olika modeller.
 • Vilken typ av banor du spelar på: Om du spelar på banor som är kuperade, det vill säga har många uppförsbackar, är det bra att välja en lättare vagn. Det kan också vara bra att titta på el elvagn med bra batteri.
 • Din spelnivå: En nybörjare kanske föredrar en lättviktig och lättviktig golfbil som är lätt att skjuta, medan en erfaren golfspelare kanske föredrar en tyngre vagn som är stabilare.
 • Din budget: Det finns en mängd olika golfvagnar till olika prisnivåer. Välj den som passar dina behov och din budget.

Tillbehör till din golfvagn

När du har valt din golfbil är det dags att börja tänka på tillbehör. Det finns några saker som du bör tänka på:

 • Solskydd eller regnskydd – för att skydda dig från väder och vind.
 • Dryckeshållare – så att du kan hålla din vätskenivå i balans på ett enkelt sätt.
 • Förvaringsutrymme och extra fickor – för att förvara en extra klubba, paraply eller annan utrustning.
 • Paraplyhållare – för att hålla dig torr på regniga dagar. Fungerar även bra när solen står högt.
 • Hållare för scorekort och penna – så att du enkelt kommer ihåg att notera din score.

Tips för att använda golfvagnen rätt på golfbanan

Som vi varit inne på i vår artikel om golfetikett finns det flera saker att tänka på när man spelar på banan.

Se till att du parkerar din vagn på en plats som inte blockerar andra golfspelares slag eller väg till hålet.

Undvik att köra över green och tee, eftersom det kan skada dem och göra det svårt för andra spelare att använda banan.

Var försiktig när du kör i närheten av vattenhinder så att du inte råkar ramla ner i vattnet. Det kan bli en dyr historia.

Kom ihåg att alltid följa golfbanans regler och föreskrifter. Det kan finnas lokala regler som avhandlar användandet av golfvagnar.

Underhåll och skötsel av golfvagnar

När du har köpt din vagn är det viktigt att hålla den i gott skick. Här är några tips för att underhålla och ta hand om din vagn:

 • Förvara vagnen på ett torrt ställe när den inte används – detta förhindrar att rost bildas på hjulen och ramen.
 • Rengör vagnen regelbundet med varmt vatten och tvål eller rengör den med rengöringsmedel.
 • Håll hjulen rena genom att använda en fuktig trasa för att ta bort smuts och skräp från dem.
 • Förvara den i ett område som inte blir för varmt eller kallt, eftersom extrema temperaturer kan skada vagnens komponenter, särskilt om du har en vagn med batteri och motor.

Vanliga frågor om golfvagnar

Här följer några återkommande frågor om golfvagnar.

Hur många hjul ska en golfvagn ha?

Antalet hjul är inte nödvändigtvis avgörande för hur bra en golfvagn kommer att fungera. Det är dock en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer din nya vagn.

En vagn med tre hjul är stabilare än en vagn med två hjul och har mindre risk att tippa om du skulle träffa något när du skjuter vagnen eller om terrängen är ojämn.

En trehjulig vagn kan dock vara svårare att vända och manövrera på trånga banor. Om du letar efter en skjutvagn som är lätt att förflytta kan du överväga en modell med fyra hjul.

Spelar golfvagnens vikt någon roll?

En annan sak att tänka på när du väljer en golfvagn är vikten på den. En tyngre vagn är svårare att skjuta, men den är stabilare.

Har du många klubbor eller gillar att plocka bagen full med sportdryck, snacks och andra prylar är en tung och stabil golfvagn att föredra.

Är golfvagnar tillåtna på alla golfbanor?

Nej, vissa golfbanor tillåter inte golfvagnar. Se till att kontrollera med banans lokala regler innan du spelar för att se om de är tillåtna, särskilt utomlands och på lite finare banor.

Vissa golfklubbar har restriktioner för vilken typ av vagn som används, till exempel att endast manuella vagnar tillåts, eller att spelarna måste ha en caddie.

Kan man ha en bärbag till en golfvagn?

Ja, de flesta golfvagnar är utformade för att rymma även mindre bärbagar. För riktigt smala bärbagar kan du dock behöva köpa till en extra rem nere vid bagens fot för att få den att festa ordentligt.

Normalt sett är golfvagnar gjorda för tourbagar.

Var kan jag köpa en bra golfvagn?

Vi på GolfX rekommenderar att besöka Nordica Golf eller Mitoo Golf. Bägge företagen har ett stort utbud av bra golfvagnar.

Vilken är den bästa golfvagnen?

Svaret på vilken golfvagn som är bäst anses vara Big Max. Big Max-vagnarna var de första som slog igenom ordentligt med 3 st hjul och de har blivit mycket populära.

En golfvagn av märket Big Max håller länge, är enkel att fälla ihop och har bra hållbarhet. Därför anses de vara de bästa golfvagnarna.

Avslutning: Golfvagnar

Så där har du det! Vår guide för att köpa den bästa golfvagnen för dig. Vi hoppas att den här artikeln har varit till hjälp och att du hittar en bra vagn för dina kommande rundor.

Dela gärna den här artikeln i sociala medier och spana in våra andra populära guider här på GolfX. Du kan bland annat läsa om golfgrepp och den bästa golfklockan.

Populära golfvagnar

Lista kommer inom kort…