Spara pengar under golfsäsongen genom att köpa begagnade golfbollar
Detta inlägg innehåller annonslänkar Begagnade golfbollar

Begagnade golfbollar

Lite beroende på vad man vill spela på för boll så kostar det en del pengar. Slår man bort mycket bollar kan det i slutändan bli ganska dyrt. Det finns ett mycket bra alternativ och det är att köpa begagnade golfbollar. Detta är inte bara bra för plånboken utan också för miljön.

Det tar många många år för en golfboll att brytas ner av naturen, så alla de företag som jobbar med att plocka upp bollarna från dammarna på golfklubbar gör ett superjobb för att hjälpa miljön.

Det är många som tror att en golfboll tappar all sin kvalitet bara för att den har legat i vattnet under en säsong och det stämmer inte. Det har gjorts många tester och skillnaden är minimal på de bollar som är återvunna och de som är helt nya. Sen är det andra skador på bollen som kan göra att den inte presterar så bra som en ny men det har inget att göra med att den legat i vattnet utan mer förslitningsskador som uppkommit när bollen varit i spel. Därför delas begagnade golfbollar upp i olika klasser där man själv kan välja kvalitet på bollen.

Golfbollarna delas upp i olika klasser

De flesta aktörerna som säljer begagnade golfbollar delar upp bollarna i olika klasser utifrån vilket skick de är i. Uppdelningen sker i klasserna A, B, C och i vissa fall D.

A-Klass: Detta är bollar som är som nya. Man har slagit ett antal slag på bollen innan den slutar i ett vattenhinder. Det man kan få är eventuell reklam eller en tuschmarkering men bollen i sig är i toppskick.

B-Klass: Skicket på denna typ av boll är också mycket bra. Det kan vara något märke men inget som ska påverka prestandan på bollen eller hur den beter sig på banan.

C-Klass: Detta är en klass på boll som har lite större skönhetsfel och är lite mer sliten än A- och B-klass. Dessa bollar går såklart att spela med på banan men rekommenderas mer som träningsbollar

D-Klass: I denna klass sorteras bollar med ganska mycket skönhetsfel in i. Detta är bollar som är mycket billiga och passar perfekt i träningsväskan och mindre bra på golfbanan.

Varför ska man köpa begagnade golfbollar?

Förutom de uppenbara fördelarna med att spara pengar, finns det många anledningar till varför det är en bra idé att köpa begagnade golfbollar. För det första är det mindre press på dig själv, om du slår bort en boll som kostar 50kr så kommer det kännas i hjärtat, det är alltid jobbigt att slå bort en ny boll som man precis tagit fram ur paketet.

Vill du spela på de lite bättre och dyrare golfbollarna, precis som proffsen gör, så kan du köpa nästan dubbelt så många för samma pris. Detta om du väljer de finaste bollarna i A-klass. Väljer du en B-klass som är precis lika bra kan du komma ner ytterligare i pris.

När det kommer till träning är begagnade golfbollar det perfekta valet. Bollar i C- eller D-klass är perfekt för träning. De kostar inte många kronor att köpa ett par dussin och du kan då träna på samma bollar som du spelar med på banan. Det är en stor fördel att träna med samma bollar som du brukar spela med, detta för att få samma känsla och du vet hur bollen beter sig på och runt green.

En annan mycket viktig del är att du gör din del för miljön. Ju mer vi återanvänder desto bättre är det för miljön.

Billigare att köpa begagnade golfbollar

Vi vet nu att begagnade golfbollar går utmärkt att spela med och är mycket bättre för plånboken. Prisskillnaden kan vara upp till halva priset på många modeller men ligger på runt 30-40% billigare en nya.

Såhär kan skillnaden i pris se ut:

Titleist Pro V1 nya = 549kr
Titleist Pro V1 Återvunna = 399kr

Titleist TruFeel nya = 264kr
Titleist TruFeel Återvunna = 199kr

Callaway Chrome Soft Nya = 499kr
Callaway Chrome Soft Återvunna = 319kr

Tips på prisvärda golfbollar

5 anledningar att spela på begagnade golfbollar

  1. Begagnade golfbollar är precis lika bra som nya men nästan till halva priset. Det betyder att du kan köpa dubbelt så många för samma pris som nya.
  2. Tänk på miljön och köp återvunnet istället för nytt. Detta drar ner produktionen och användning av gummi och plast.
  3. Du får samma prestanda som nya golfbollar. Så, varför inte betala mindre och spela på bättre bollar?
  4. Du kan spela på samma bollar som proffsen. Det finns många golfbanor som spelas av tourspelare och även dom slår bort bollar. Så chansen att få en boll som spelat av ett proffs är ganska stor
  5. Du har möjlighet att köpa golfbollar som inte längre finns i sortimentet hos leverantörer. Säg att du har en favoritboll som inte längre produceras. Då är chansen väldigt stor att denna finns att köpa hos en leverantör av återvunna golfbollar.

Avslutande tankar om begagnade golfbollar

Att köpa begagnade eller återvunna golfbollarär ett riktigt bra alternativ för både plånboken och miljön. Med tanke på att dessa bollar levererar precis lika bra som nya bollar finns det ingen anledning att betala nästan det dubbla priset.

För nybörjare som kanske slår bort många bollar i början av sin karriär är det givet att köpa begagnade golfbollar. Även för träning är det ett riktigt bra alternativ. Är du fortfarande osäker rekommenderar vi verkligen att testa. Du kommer inte bli missnöjd!