Är du på jakt efter en golfkikare? Kolla in vårt tips nu!
Detta inlägg innehåller annonslänkar Man tittar i golfkikare

Golfkikare – Hitta bästa kikaren här

När man befinner dig på golfbanan kopplas alla tankar på annat bort. Allt fokus ligger på den vita lilla bollen som ska ner i hålet 400 meter längre fram. Här får du tips på bästa golfkikare för att göra din golfrunda både lättare och roligare.

På vägen fram till hålet möts man av många olika utmaningar så som vattenhinder, bunkrar, ruff, skog och mycket mer. Det gäller att hela tiden hitta bästa läget för att nästa slag ska bli så enkelt som möjligt.

Det finns olika hjälpmedel för att hitta längderna du behöver slå för att skapa den bästa förutsättningen. Klockor, GPS-enheter, appar i telefonen är några av de hjälpmedel man kan använda. Men det som ger dig exakta mått, framför allt till flaggan, är en golfkikare.

Med en golfkikare kan du snabbt och lätt få mått till det mesta på golfbanan. Så länge det finns något att ”skjuta” på så kan du få ett mått. Det kan vara lite svårt att pricka rätt men de flesta, moderna golfkikare har en funktion som gör att den söker upp målet och gör det lättare att träffa och få rätt avstånd.

Bästa golfkikare 2021

För att komma fram till våra favoriter har vi tittat på olika funktioner som golfkikaren erbjuder, träffsäkerhet, avstånd, design. Nedan ser du några utvalda favoriter.

Nikon Coolshot 20 GII

– Räckvidd: 500-730 meter

– 6x zoom

– Precision: +- 1-2 meter

– Slope: JA

– Pinseeker: JA

KÖP HÄR

Bushnell Tour V4

– Räckvidd: 500-900 meter

– 5x zoom

– Precision: +- 1 meter

– Slope: NEJ

– Pinseeker: JA

KÖP HÄR

Bushnell PRO XE

– Räckvidd: Över 450 meter

– 5x zoom

– Precision: +- 1 meter

– Slope: JA

– Pinseeker: JA

KÖP HÄR

Nikon Coolshot PRO

– Räckvidd: 750-1090 meter

– 6x zoom

– Precision: +- 0.75 meter

– Slope: NEJ

– Pinseeker: JA

KÖP HÄR

Vem kan använda en avståndsmätare för golf

En avståndsmätare kan användas av alla golfare oavsett nivå och erfarenhet. Alla vill veta hur långt det är till flaggan, dock kan vi rekommendera att man har spelat golf ett tag och vet ungefär hur långt man slår med sina klubbor. En nybörjare har sällen koll på hur långt hen slår och då känns det inte värt att köpa en dyr golfkikare.

Har man däremot börjat få koll på sina längder i slagen rekommenderar vi verkligen att kika närmare på de olika modellerna som finns på marknaden. Att få mer exakta mått kan vara avgörande i många fall och det får du bara med en golfkikare.

Fördelar med en golfkikare

  • Exakta mått till flaggan och hinder ute på banan
  • Möjligheten att mäta hur långt man slår med sina klubbor
  • Lätt och snabb att använda
  • Går på batteri och behöver inte laddas
  • Behöver inte uppdatera mjukvara eller synka med telefon

Nackdelar med en golfkikare

  • Kan vara svår att pricka målet innan man använt kikaren ett tag
  • Är man skakig på handen kan det vara svårt att träffa målet
  • Den är lite större än tex en golfklocka

Golfkikare eller golfklocka

Det är många som hellre använder en golfklocka istället för en golfkikare. Det finns fördelar och nackdelar med båda.

Golfkikare

Den stora fördelen med en golfkikare är bekvämligheten och att man snabbt får fram ett exakt mått. Den passar bäst till den som vill ha exakta mått och ha möjligheten att planera sina slag, in mot green eller fram till ett hinder, på lite annat sätt än vad man kan göra med en golfklocka.

Golfklocka

För den som är lite mer bekväm och inte måste veta exakta mått till flaggan är en golfklocka perfekt. Det finns många andra fördelar med golfklockor så som digitala scorekort, smarta funktion och analyser.

Använd golfkikaren för bättre träning

Du kan använda kikaren till mer än bara ta fram måtten ute på banan. Den kan också vara till stor hjälp när du tränar. Först och främst på rangen, du står och slår bollar mot skyltar eller flaggor ute på fältet, det står oftast en siffra hur långt det är men det är inte alltid detta stämmer. Därför kan det vara bra att stämma av måtten på rangen med sin golfkikare.

Med en golfkikare kan du enkelt lära dig hur långt du slår med dina klubbor. Ute på övningsfältet kan du lätt få fram exakta mått från olika lägen och sedan välja rätt klubba eller typ av slag.

Vill du ta det en nivå till och inte har tillgång till en Trackman eller annan utrustning som mäter hur långt du slår finns det riktigt bra alternativ. Det kräver dock att övningsfältet eller rangen är tom, man behöver vara två personer för att göra detta.

Fyll upp hinken med bollar och skicka ut din kompis på rangen. Börja med tex pitchen och slå några slag. Kompisen ute på rangen går fram till bollen och använder kikaren och mäter från bollen till dig. Göra samma sak med alla klubbor i bagen och du har snart bra koll på hur långt du slår med alla dina klubbor.

Golfkikare rea

En golfkikare är en liten investering så det kan vara värt att leta efter golfkikare på rea för att hitta bästa pris. Nedan listar vi några förslag på lite billigare golfkikare. Det man ska tänka på om man köper en lite billigare kikare är att det kan vara lite svårare att träffa målet och räckvidden kanske inte är lika bra. Men dagens kikare ska ändå vara helt ok och leverera det man är ute efter.