Masters 2021 – Allt du behöver veta med senaste odds

Golfboll Golfhål

US Masters är en av golfens mest prestigefyllda tävlingar och den gröna kavajen som vinnaren får är efterlängtad av många. Tävlingen spelas varje år på Augusta National och spelbolagen rankar favoriterna med sina odds.

Mytomspunna Augusta bjuder in till högklassig golf den här våren, som traditionen bjuder. Under det speciella ”coronaåret” avgjordes tävlingen under hösten.

Masters-kungen Tiger Woods kommer inte ta sin sjätte seger, eftersom han fortfarande rehabiliterar sig från bilkraschen i februari.

Kommer istället Rory McIlroy bryta sin förbannelse? Eller kan någon annan av européerna utmana i den amerikanska dominansen?

Frågorna är många, så låt oss ta en titt på försnacket och förutsättningarna.

Spela på golfodds hos Betsafe – bli medlem här

TV-kanal i Sverige

Masters 2021 sänds i Sverige på TV-kanal TV12 eller på C More Golf. Du kan även streama tävlingen och se flera olika sändningar i C More Play.

  • Onsdag 7 april, kl. 18:00: C More Golf eller C More Play, samt TV12 från kl. 20:00
  • Torsdag 8 april, kl. 17:00: C More Golf, TV12 eller C More Play
  • Fredag 9 april, kl. 17:00: C More Golf, TV12 eller C More Play, samt från kl. 22:00
  • Lördag 10 april, kl. 18:00: C More Golf, TV12 eller C More Play
  • Söndag 11 april, kl. 18:00: C More Golf, TV12 eller C More Play

Besök C More Golf för att se hela tablån och teckna en Play-tjänst för att följa mer proffsgolf!

Inför Masters 2021

US Masters 2021 spelas 8-11 april. Tävlingen avgörs som vanligt på Augusta National.

Dustin Johnson vann 2020, men då spelades den i november, vilket gjorde att greenerna var mjukare än vanligt. Kanske kan den skillnaden nu i vår bli en faktor att räkna med?

Dustin Johnson favorit enligt oddsen

Spelbolagen sätter regelbundet odds på golf och inför Masters rankar oddssättarna spelarnas vinstchanser. Favorit att vinna Masters 2021 är fjolårsvinnaren Dustin Johnson, som är den enda spelaren i startfältet som ger under 10 gånger pengarna.

När det kommer till Masters brukar det vara någon av de mest kända namnen som till slut står som slutsegrare. Och så ser det ut att kunna bli även 2021.

Bryson DeChambeau rankas som delad tvåa tillsammans med Jon Rahm. Bägge spelarna ger tolv gånger pengarna i skrivande stund.

Rory McIlroy rankas som sjua på förhand och ger 15 gånger pengarna. Noterbart är att McIlroy har spelat Masters tolv gånger och aldrig ens varit ”runner-up” bakom vinnaren.

Är det dags för nordirländaren det här speciella året?

Spela på golf hos Betsafe

Ingen Tiger Woods till start 2021

2019 vann Tiger Woods med ett enda slags marginal före Dustin Johnson, Brooks Koepka och Xander Schauffele. Segern var ”tigerns” femte Masters-vinst och den kom hela 14 år efter den senaste.

Att Tiger Woods vinner Masters 2021 är dock inte möjligt, eftersom han rehabiliterar sig från skadorna  han ådrog sig i den bilkrasch han var med om i slutet av februari.

Henrik Stenson är en jätteskräll

Ur svensk synvinkel så ser segerchanserna dåliga ut. Bästa svensk i Masters-historien är Jonas Blixt, som slutade på delad andraplats 2014, tre slag efter Bubba Watson.

I år står hoppet till Henrik Stenson som ger 151 gånger pengarna i odds. Förra året stod Stenson i 126 gånger pengarna.

Oddset säger med andra ord att det är mindre chans än 1 på 100 att göteborgaren tar hem årets upplaga av Masters.

Noterbart är att Viktor Hovland ger 26 gånger pengarna.

Vem vinner Masters 2021?

Vi på GolfX tippar att Dustin Johnson, som vann med fem slag i fjol, har ett visst spelvärde i sitt odds. Det är dessutom trevligt att kunna handla liveodds på den stabila amerikanen som sannolikt är med i toppen under helgen.

Som skräll tror vi mycket på Collin Morikawa till högt odds!

Spela på golf hos Betsafe

Odds Masters 2021

Spelare Odds
1 Dustin Johnson 9.50
2 Bryson Dechambeau 12.0
3 Jon Rahm 12.0
4 Justin Thomas 12.0
5 Brooks Koepka 13.0
6 Jordan Spieth 13.0
7 Rory McIlroy 15.0
8 Xander Schauffele 23.0
9 Patrick Reed 26.0
10 Patrick Cantlay 26.0
11 Viktor Hovland 26.0
12 Tyrrell Hatton 29.0
13 Collin Morikawa 29.0
14 Tony Finau 31.0
15 Lee Westwood 31.0

Få 100 kr i bonus hos NordicBet här

Frågor och svar om Golfhäftet

Dustin Johnson Dechambeau står i lägst odds att vinna årets upplaga av Masters. Han ger 9.50 gånger pengarna. Bakom honom rankas Bryson DeChambeau och Jon Rahm. Därefter finns ett helt gäng av utmanare!

Nej, i år blir det ingen seger för Tiger. Han rehabiliterar sig fortfarande efter skadorna från den bilkrasch han var med om i slutet av februari.

Henrik Stenson ger visserligen 151 gånger pengarna att vinna US Masters i år, men hans odds är det nog ingen större idé att välja.

Här är tre speltips om du letar efter att gå utanför de absoluta toppnamnen:

  • Collin Morikawa (29.0). Det brukar vara så att spelare presterar riktigt bra i sin andra Masters, och för unge amerikanen Morikawa är det i år. Formen är på topp och han kan bli livsfarlig!
  • Daniel Berger (41.0). Han har visserligen inte spelat Augusta på ett par år, men formen är det inget fel på och med fyra segrar på PGA-touren vet han hur man gör. 2016 var han tia.
  • Paul Casey (41.0). Vinnaren i Dubai Desert Classic brukar spela bra i Masters. Om det stämmer även i år kan Paul Casey vara att räkna med!

Få 100 kr i bonus hos NordicBet här

I Sverige sänds Masters på C More Golf och delvis i TV12. Om du har C More Play kan du se flera olika sändningar, till exempel från ”Amen Corner” eller bollar med särskilda spelare.