Masters 2022 – Inför, TV-tider, odds och speltips » GolfX

Masters 2022 – Inför, TV-tider, odds och speltips

The Masters

US Masters är en av golfens mest prestigefyllda tävlingar och den gröna kavajen som vinnaren får är efterlängtad av många. Tävlingen spelas varje år på Augusta National och spelbolagen rankar favoriterna inför 2022 med sina odds.

Mytomspunna Augusta bjuder in till högklassig golf den här våren, som traditionen bjuder. Och tävlingen är nu för 2022 ännu tillbaka på våren. Under det speciella ”coronaåret” 2020 avgjordes ju tävlingen som bekant under hösten.

Kommer Rory McIlroy bryta sin förbannelse? Eller kan någon annan av européerna utmana i den amerikanska dominansen? Pallar John Rahm favorittrycket?

Frågorna är många, så låt oss ta en titt på försnacket och förutsättningarna.

Spela på golfodds hos Betsafe – bli medlem här

TV-kanal i Sverige

Masters 2022 sänds på Discovery+ som kommer ha flera olika sändningar utöver huvudsändningen. Du kommer kunna följa utvalda grupper, se specifika hål och mycket mer.

Om du vill titta på The Masters 2022 kan du skapa ett konto hos Discovery+ för bara 179kr. Då kan du följa all dramatik från årets PGA tour med över 40 tävlingar och fler extrafeeder än än tidigare

Skapa konto här

Discovery sätter igång sändningarna från master redan på onsdag. Den populära par 3-tävlingen som gå av stapeln på onsdagen är ett återkommande event där spelarna tar sig an korthålsbanan. Under denna dagen brukar man få se det mesta, allt från hole in Ones till caddies som slår istället för spelaren. Detta sänds i Discovery.

Huvudtävlingen börjar på torsdag och detta går att följa på Discovery samt kanal 9 med svenska kommentatorer med start 20:30 torsdag-lördag och 19:30 på söndag.

Förutom huvudsändningen kan man även se On the Range, Featured Groups, Amen Corner Live och hål 15 & 16.

Måndag 4 aprilDiscovery + (18:00-20:00)On the Range
Tisdag 5 aprilDiscovery + (15:00-17:00)On the Range
Onsdag 6 aprilDiscovery + (15:00-17:00)
Discovery + (21:00)
On the Range
Par 3-tävling
Torsdag 7 aprilDiscovery + (18:00-20:00)
Kanal 9 (20:30)
Huvudsändning
Huvudsändning
Fredag 8 aprilDiscovery + (15:15)
Kanal 9 (20:30)
Huvudsändning
Huvudsändning
Lördag 9 aprilDiscovery + 15:15
Kanal 9 (20:30)
Huvudsändning
Huvudsändning
Söndag 10 aprilDiscovery + 15:15
Kanal 9 (19:30)
Huvudsändning
Huvudsändning

Vilka kommenterar Master 2022

De som kommenterar Masters 2022 är Wille Schauman, Mats Hallberg, Jonas Karlsson och Mattias Bohlin som är på plats i studion. Ute på banan får vi också följa Karin Frick och Fanny Sunesson som ger oss senaste nytt direkt från Augusta National.

Följ hela tävlingen för bara 179kr

Inför Masters 2022

2022 års Masters spelas 7-10 april. Tävlingen blir den 86:e i ordningen och går som vanligt på Augusta National.

Vinnare 2021 blev Hideki Marsuyama och Dustin Johnson vann 2020, men då spelades den i november, vilket gjorde att greenerna var mjukare än vanligt.

John Rahm favorit enligt oddsen

Spelbolagen sätter regelbundet odds på golf och inför Masters rankar oddssättarna spelarnas vinstchanser. Favorit att vinna Masters 2022 är John Rahm; den enda spelaren i startfältet som ger under 10 gånger pengarna i odds.

När det kommer till Masters brukar det vara någon av de mest kända namnen som till slut står som slutsegrare. Och så ser det ut att kunna bli även 2022.

Jordan Spieth, Rory McIlroy, Collin Morikawa och Dustin Johnson rankas alla som delad tvåa efter Rahm. Alla de utmanarna ger 15 gånger insatsen i odds.

Noterbart är att McIlroy har spelat Masters tretton gånger och aldrig ens varit ”runner-up” bakom vinnaren. Är det dags för nordirländaren i år?

Justin Thomas spelas till 18 gånger pengarna och Bryson DeChambeau ger 21 i odds, samma som Brooks Koepka.

Spela på golf hos Betsafe

Henrik Stenson är en jätteskräll

Ur svensk synvinkel så ser segerchanserna dåliga ut. Bästa svensk i Masters-historien är Jonas Blixt, som slutade på delad andraplats 2014, tre slag efter Bubba Watson.

I år står hoppet på förhand till Henrik Stenson, som ger 151 gånger pengarna i odds. Oddset säger med andra ord att det är mindre chans än 1 på 100 att göteborgaren tar hem Masters 2022.

Noterbart är att Viktor Hovland ger 29 gånger pengarna.

Vem vinner Masters 2022?

Vi på GolfX tippar att Jordan Spieth har ett visst spelvärde i sitt odds. Det är dessutom trevligt att kunna handla liveodds på den stabila amerikanen som sannolikt är med i toppen under helgen.

Som skräll tror vi mycket på Xander Schauffele till högt odds! Han var trea i fjol och spelas till 26 gånger pengarna.

Få bonus hos NordicBet här

Odds Masters 2022

VinnareOdds
Jon Rahm9.50
Jordan Spieth15.00
Rory McIlroy15.00
Collin Morikawa15.00
Dustin Johnson15.00
Justin Thomas18.00
Bryson Dechambeau21.00
Brooks Koepka21.00
Xander Schauffele26.00
Patrick Cantlay26.00
Patrick Reed29.00
Hideki Matsuyama29.00
Viktor Hovland29.00
Cameron Smith29.00
Will Zalatoris31.00
Tony Finau34.00
Tiger Woods41.00

Se alla odds hos Betsafe

Frågor och svar

John Rahlm står i lägst odds att vinna årets upplaga av Masters. Han ger 9.50 gånger pengarna. Bakom honom rankas ett helt gäng av utmanare!

Nja, segerchanserna för Tiger Woods ser små ut på förhand. Oddset på seger är i skrivande stund 41 gånger pengarna.

Henrik Stenson ger visserligen 151 gånger pengarna att vinna US Masters i år, men hans odds är det nog ingen större idé att välja.

Här är tre speltips om du letar efter att gå utanför de absoluta toppnamnen:

  • Collin Morikawa (29.0). Det brukar vara så att spelare presterar riktigt bra i sin andra Masters, och för unge amerikanen Morikawa är det i år. Formen är på topp och han kan bli livsfarlig!
  • Daniel Berger (41.0). Han har visserligen inte spelat Augusta på ett par år, men formen är det inget fel på och med fyra segrar på PGA-touren vet han hur man gör. 2016 var han tia.
  • Paul Casey (41.0). Vinnaren i Dubai Desert Classic brukar spela bra i Masters. Om det stämmer även i år kan Paul Casey vara att räkna med!

Få 100 kr i bonus hos NordicBet här

I Sverige sänds Masters på Discovery+. Om du har Discovery+ kan du se flera olika sändningar, till exempel från ”Amen Corner” eller bollar med särskilda spelare.

Kolla in våra golftips

puttmatta

Bästa puttmattan för golfträning – Vad du bör tänka på

Golf är en sport som kräver koncentration, tålamod och träning. Puttning är en av de viktigaste delarna av spelet, och att hitta den bästa puttmattan […]

Läs mer »
Discovery Plus Golf

Discovery Plus Golf

Under 6 år var det C More som stod för sändningen av PGA-touren i Golf. I årsskiftet 2021/2022 tog Discovery Plus över rättigheterna och sändningarna […]

Läs mer »
Nordica Golf

Nordica Golf - Allt inom golf

Hos Nordica golf hittar du golfutrustning och träningsredskap till riktgt bra priser.

Handa hos Nordica Golf
Headcover i en golfbag

Headcover – Skydda dina klubbor på ett snyggt sätt

Golfare har använt headcover i årtionden för att skydda sina golfklubbor från att bli skadade. De är också ett bra sätt att göra din golfutrustning […]

Läs mer »
Golfbag

Köpa golfbag – 5 tips innan du bestämmer dig

Dags att köpa golfbag? I början eller slutet av säsongen kan det vara bra att se över sin bag så den är hel och funktionell. […]

Läs mer »
Elvagnar för golf

Bästa elvagnar för golf

Elvagnar var tidigare ett golftillbehör som användes av tourspelare men har nu blivit något som används av alla golfare, oavsett nivå, runt om i världen. […]

Läs mer »
Bästa golfvagnar

Bästa golfvagnar – guide och tips för att köpa rätt

Det finns många olika golfvagnar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. I den här artikeln kommer […]

Läs mer »
Golfupplevelser på St Andrews links

Golfupplevelser

I detta tips får du ta del av golfupplevelser av olika slag. Du kommer få bra information om vad du kan tänka på, vilka typer […]

Läs mer »
Viaplay golf
Mitoo Sports
Nordica Golf