Detta inlägg innehåller annonslänkar Headcover i en golfbag

Headcover – Skydda dina klubbor på ett snyggt sätt

Golfare har använt headcover i årtionden för att skydda sina golfklubbor från att bli skadade. De är också ett bra sätt att göra din golfutrustning lite mer personlig. Det finns många olika typer och stilar av headcovers, så man har många möjligheter att hitta något unikt och roligt för att piffa upp sin utrustning.

Här kommer du få lite mer information om headcovers och fördelarna med att använda en. Du kan också hitta bra headcovers hos Nordica Golf eller Mitoo sport.

Det finns många anledningar till varför du bör använda ett skydd på dina golfklubbor. Först och främst så hjälper en headcover dig att hålla dina klubbor torra i regnet och ser till att dom inte blir repade eller buckliga. De kan också hjälpa till att hålla smuts borta.

En annan anledning till att använda en headcover är att lägga till lite personlig touch och stil till din golfutrustning. Det finns en uppsjö av olika mönster, färger, former och figurer tillgängliga för att alla ska kunna hitta sin personliga favorit. Du kan också hitta headcovers som har ditt favoritlags färger och/eller logotyp.

Headcovers är också mycket prisvärda, så det finns ingen anledning att inte använda en.

Så om du letar efter ett sätt att skydda dina klubbor och lägga till lite personlighet till ditt spel, så är headcovers ett bra alternativ.

Varför ska man använda en headcover?

En headcover kommer inte hjälpa dig att få ett bättre handikapp eller slå rakare slag, men med dom har ett värdefullt syfte, att skydda dina bästa och potentiellt dyraste klubbor i bagen från att ta stryk under rundan.

Nuförtiden när man köper en driver, fairway wood eller putter får man en matchande headcover. Det gör att man oftast inte funderar så mycket på att satsa på något mer unikt och annorlunda.

Gör din utrustning mer personlig

Om vi tar en titt i på världseliten har vi de senaste åren fått se fler och fler som har en mer utmärkande headcover i sin bag. Tiger Woods har tigern ”Frank”, Rory McIlroy St. Bernard hunden och Matt Fitzpatrick går runt med Hilton Heads berömda fyr.

En unik headcover är ett sätt att visa upp din personlighet eller intressen, utan att trycka ner det i halsen på din spelpartner. Med innovativa headcovers som kommer in på marknaden varje år, har det blivit enklare än någonsin att hitta ett skydd som passar alla golfare.

Här är ett litet urval av populära headcovers

Headcover putter

Det är inte bara dina träklubbor som bör skyddas. Det är även viktigt att ge din putter ett bra skydd. Varför? Jo det finns flera anledningar. Först vill man inte få repor eller att översidan på puttern skadas. Det är detta som du ser när du står över puttern och är den delen repig eller ful får man ingen bra känsla.

För det andra är det viktigt att träffytan på puttern är hel och ren. Minsta lilla kan göra att bollen ändrar riktning eller startar på den linje man vill. Det är mycket små marginaler i puttning så det är viktigt att allt är perfekt.

Många olika former för putters

Det finns många olika former när det kommer till putters till skillnad från träklubbor som alla har ungefär samma form. De vanligaste formerna på en putter är:

Blade är den som är mest klassisk. Rak i formen och men baksidan kan variera något. Denna typ av putter kan vi se i Tigers bag.

Mallet är en lite större modell som är formad som en halvmåne.

Spider är formad mer som en fyrkant. Denna ser vi bland annat i handen på Dustin Johnson

LÄS TIPS OM: Bästa golfbag

FAQ Headcovers för golf

Det finns ett antal olika typer av headcovers tillgängliga på marknaden, så du bör kunna hitta en som passar dina behov. Om du letar efter en headcover som skyddar dina klubbor från väder och vind bör du leta efter en som är tillverkad av ett vattentätt eller vattenavvisande material.

De flesta headcovers är designade för att passa specifika klubbhuvuden, så se till att kontrollera storleken innan du köper.

En headcover kan hjälpa till att hålla dina klubbor rena genom att hålla smuts och skräp borta från dem. Detta är särskilt viktigt om du spelar i våta eller leriga förhållanden, eftersom leran och smutsen kan skada dina klubbor.

När du inte använder din headcover är det viktigt att förvara den på ett bra ställe. Du bör undvika att förvara den i direkt solljus eller på en plats där den kan bli blöt. Istället bör du förvara den på en sval, torr plats.