Speltips

Här får du varje vecka våra utvalda speltips på golf – från PGA och LPGA till Europatouren och Majors. Vi älskar golf och letar hela tiden efter spelvärda odds att dela med oss av.

Som du kommer se är våra speltips uppbyggda med ett eller ett par bettingtips som är vinnarspel. Fokus är som vi beskriver i artikeln hur man spelar på golf ofta på att fälla favoriterna och hitta spelare i startfältet med rimlig vinstchans till höga odds.

Vi tipsar regelbundet om odds på att spelare kommer inom topp 10 och även topp 20. Här finns det ofta bra odds på spelare som är jämna och formstarka, men som kanske inte är med i den absoluta täten.
Spela på golfodds hos Betsafe – bli medlem här

Aktuella speltips

Vad kännetecknar ett bra speltips på golf?

Det finns några faktorer du ska ta hänsyn till för att identifiera bra speltips.

Rekaren måste kunna både golf och spel

Du behöver inte hålla med om allt som står i ett speltips motivering, men det är viktigt att den som rekar ger ett seriöst intryck och att denne faktiskt har koll på spelarna, tävlingen och banan.

Den som rekar speltips på golf ska heller inte bara vara duktig på golf. Han eller hon du lyssnar till måste även kunna spel och spelteori.

Det är en sak att lista ut vilka spelare som har bra chans att vinna en turnering, men spel handlar om att sätta vinstchansen i relation till oddsen.

En golfexpert kan vara en dålig bettare helt enkelt eftersom att den väljer ospelvärda odds.

Phil Mickelson kanske har jättestor chans att vinna en tävling, men om oddset är superlågt finns det inget värde i att spela honom som segrare. Då är det bättre att acceptera hans favoritskap, men spela på någon annan med rimlig vinstchans till högt odds.

Tålamod och money management är avgörande

Något som utmärker personer som ger bra speltips är att de är uthålliga.

Inom spel finns det något som heter varians, vilket förenklat betyder att det är svårt att vinna hela tiden – men över tid blir duktiga spelare vinnare.

Att spela framgångsrikt handlar om att ha ett gott money management, det vill säga hantera sina insatser på ett sunt sätt och inte satsa för mycket pengar på varje spel. ”Spel är ett maraton, inte en sprint”, som många spelexperter uttrycker det.

Förberedelser och unik information ger bra speltips på golf

Du ska också titta på när ett speltips publiceras. Om en rekare lägger speltips på golf i god tid innan tävlingen startar betyder det ofta att han eller hon har varit bra påläst och följer touren dagligen.

Ett tidigt spel indikerar att rekaren är påläst och var beredd när veckans odds släpptes från spelbolagen.

Det finns dock undantag till ”tidsregeln”. Ibland kan det komma unik information till spelexperten – till exempel att en spelare har blivit sjuk eller skadat sig – och då kan det vara extremt värdefullt med ett speltips som kommer nära inpå att tävlingen ska starta.

I det senare fallet ska du vara noga med att läsa motiveringen och om det står varför speltipset kommer sent.

Vad ska jag tänka på när jag väljer spelbolag?

För dig som är ny inom spel kan det upplevas som en djungel att välja spelbolag. Och här ska vi på GolfX vara ärliga och säga att de flesta spelbolag är väldigt lika varandra; de erbjuder liknande odds, har i stort sett samma metoder för insättningar och uttag, hemsidorna är snudd på likadan och så vidare.

Det spelar med andra ord inte jättestor roll vilket spelbolag du väljer – så länge du väljer ett spelbolag som har svensk spellicens. Lite längre ner här på sidan tipsar vi om tre spelbolag som har ett bra utbud av odds på golf och som vi använder i våra speltips.

Vill du fördjupa dig i valet av bettingsida är det här några faktorer att tänka på:

1. En hemsida du gillar

Spelbolagets hemsida ska vara lättöverskådlig och enkel att använda i telefonen.

Du kommer sannolikt att lägga de flesta spelen via mobilen, så det skadar inte om spelbolaget har en särskild app eller mobilversion för sin hemsida.

2. Smidiga uttagsmöjligheter

I stort sett alla spelbolag har en väldigt smidig insättning. Det är helt enkelt enkelt att sätta in pengar på sitt spelkonto, men vissa sajter är det lite si och så med när det kommer till att göra uttag.

Innan du blir medlem hos ett spelbolag ska du se vilka uttagsmöjligheter som erbjuds och vilka villkor spelbolaget har.

Du ska leta efter betalningsmetoder som du är trygg med (till exempel kort-, bank-, PayPal-, Zimpler-uttag) och även se hur lång tid det tar att få pengarna från ditt spelkonto till bankkontot.

3. Tillgänglig support

Skulle något strula eller du inte förstår något på spelbolagets hemsida så är det viktigt att företaget har en tillgänglig support. Kika efter en symbol som visar att det finns support på svenska och gärna att den är tillgänglig dygnet runt.

Ett bra spelbolag med svensk licens bör erbjuda support via telefon, mejl och chatt. Särskilt att kunna chatta med supporten är smidigt om du har ett mindre ärende som inte är superbrådskande.

4. Sporter att spela på

Många spelbolag erbjuder odds på golf, men inte alla.

Vill du spela på andra sporter, TV-program eller politiska odds ska du ta en titt under Odds eller Sporter för att se vad spelbolaget har i sitt utbud.

5. Olika spelformer

Det räcker inte med att det bara finns några enstaka odds på den sport du vill spela på. Ju fler odds det finns, desto roligare blir det.

Konkreta exempel på golf är spel på om en spelare kommer topp 20 eller inte, vem som blir bästa europé eller vilken segermarginalen blir i tävlingen.

Vissa spelbolag erbjuder med andra ord betydligt mer än ”bara” vinnarspel.

6. Bra odds

Om du jämför spelbolagens utbud av vad du kan spela på kommer du upptäcka att spelbolagen erbjuder olika höga och låga odds.

Det kan till exempel vara så att ett spelbolag sätter oddset 15 gånger pengarna på att Tiger Woods vinner US Masters, medan ett annat spelbolag ”bara” erbjuder 12 i odds.

Enstaka gånger kanske det känns som att det inte spelar någon skillnad på vilket odds du väljer, men i längden kommer du stärka dina chanser att bli en vinnande spelare genom att alltid välja högsta möjliga odds.

7. Liveodds

Golf är extremt roligt att spela live på, speciellt under sista rundan.

De spelbolag vi rekommenderar har liveodds på golf under de större turneringarna. Jämfört med andra sporter är det svårt att erbjuda livebetting på golf eftersom det händer så mycket samtidigt.

Vilka spelbolag är bra för att betta på golf?

Vi på GolfX har testat de flesta spelbolag med svensk spellicens som erbjuder odds på golf.

De tre spelbolag som vi just nu rekommenderar för dig som vill komma igång med golfbetting är Betsson, Betsafe och NordicBet.

Betsson är ett välkänt spelbolag som fokuserar på underhållning. Man har bland annat haft Måns Zelmerlöw som ambassadör och reklamfilmerna handlar ofta om spänning i vardagen – precis som spel ska vara!

Golfoddsen hos Betsson är klart godkända och de publiceras tidigt under veckan, vilket är ett stort plus för dig som vill förbereda dig innan tävlingarna börjar (oftast på torsdagar).

Få 100 kr extra att spela för hos Betsson

Betsafe är ett spelbolag som var väldigt populärt för några år sedan. Varumärket var inriktat på actionsport och man sponsrade mycket idrott och flera profiler för att sticka ut på spelmarknaden.

När det kommer till golf har Betsafe ett överraskande bra utbud och erbjuder odds på allt från vinnarspel till H2H och Topp 10-placering.

Hämta välkomsterbjudande från Betsafe

NordicBet är det spelbolag som historiskt varit mest fokuserade på vinteridrott, men utbudet av golf är faktiskt riktigt bra.

Precis som hos Betsson och Betsafe finns ofta odds på specialspel, som till exempel vem som blir bästa svensk i en Major, om det blir särspel i tävlingen eller inte, om det görs Hole-In-One och dylikt.

Få 100 kr i bonus hos NordicBet här

Bra att veta är att den svenska Spelinspektionen är tillsynsmyndighet och alla spelbolag vi rekommenderar arbetar utifrån omsorgsplikten för att förhindra spelberoende hos sina kunder.

Tänk på att spel ska vara ett nöje och kom ihåg att du alltid kan kontakta Stödlinjen i det fall du eller en vän känner att spelandet är på väg åt fel håll.

FÅ SPELTIPS VARJE VECKA - ANMÄL HÄR:

  Ta chansen - Få 100kr extra att spela för

  Betsson logo
  Få 100kr i bonus
  18+ år | Regler och villkor gäller | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare | Anmälan krävs | 1x omsättningskrav lägsta odds 1.50.
  Betfair logo
  100kr i Bonus - Ange SWS100
  18+ år | Regler och villkor gäller | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare | Anmälan krävs | 1x omsättningskrav lägsta odds 1.50.
  Betsafe logo
  Få 100kr extra att spela för
  18+ år | Regler och villkor gäller | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare | Anmälan krävs | 1x omsättningskrav lägsta odds 1.50.
  Nordicbet logo
  100% Bonus Upp till 100kr
  18+ år | Regler och villkor gäller | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare | Anmälan krävs | 1x omsättningskrav lägsta odds 1.50.