Golfhäftet 2022

Golfbana där golfspelare vill spela golf med Golfhäftet

Golfhäftet gör att du kan spela golf till billig greenfee. Fler än 950 golfbanor är anslutna och du kan få 50 % rabatt hos klubbar i Sverige, Norden och Europa. Med Golfhäftet Digitalt behöver du inte använda det fysiska plastkortet och med PLUS får du ytterligare rabatter.

Vi på GolfX gillar Golfhäftet och har därför tagit en rejäl titt på vad som gäller för 2022.

På den här sidan hittar du allt du behöver veta om förmånskortet, inklusive exempel och guide med steg-för-steg för hur du aktiverar häftet och PLUS-versionen.

Golfhäftet i korthet

Golfhäftet kan beskrivas som ett rabattsystem med syfte att få fler att spela golf på andra banor än sin hemmabana.

Vad är Golfhäftet?

Golfhäftet är ett kort (fysiskt eller digitalt) som ger halva priset på greenfee hos anslutna golfbanor. Under 2022 är fler än 1000 klubbar i totalt 19 länder är anslutna till rabattsystemet. Redan efter 2-3 rundor har du sparat in pengarna det kostar att köpa golfhäftet.

Hur fungerar rabatten?

Rabatten gäller en (1) gång per klubb, men om du har Golfhäftet PLUS kan du använda rabatten ytterligare en gång per klubb, förutsatt att banan är ansluten till PLUS.

Vad behöver jag göra på golfbanan?

Du får rabatten genom att visa upp ditt kort eller anger ditt kortnummer när du ska betala din greenfee i klubbens reception. Du kan även använda Golfhäftets app.

Ingår det något mer i Golfhäftet?

Förutom halva priset på greenfee får användare också olika erbjudanden under säsongen, till exempel extrapris på golfutrustning, rabatterade resor eller särskilda hotellerbjudanden.

Vilken är den mest besöka Golfhäftet-banan?

Den golfbana i Europa som hade flest Golfhäftet-besökare under 2019 var Vinbergs GK utanför Falkenberg.

Golfhäftet drivs av ett fristående bolag och inte av Svenska Golfförbundet.

Golfspelare på tee
Med Golfhäftet kan du besöka fler nya golfbanor för samma peng.

Så fungerar Golfhäftet

Förmånskortet är ett smidigt rabattsystem för billig greenfee som består av fyra enkla steg.

 1. Köpa Golfhäftet

Du köper häftet via golfhaftet.com eller på plats hos en golfklubb som är ansluten till rabattsystemet. Innan du använder rabatten behöver du aktivera ditt köp (läs mer nedan). Standardhäftet kostar 495 kronor. Vill du ha PLUS kostar det 199 kronor extra.

 1. Välja ansluten golfbana

Efter att du köpt häftet är det dags att välja vilken eller vilka banor du vill spela på.
Du hittar alla banor som är anslutna till systemet på förmånskortets hemsida.

 1. Boka starttid

När du vill aktivera rabatten bokar du din starttid precis som vanligt via golf.se eller via golfklubben. Notera dock att vissa banor bara erbjuder Golfhäftet-rabatten på vissa veckodagar.

Du kan använda häftet en gång per bana, förutsatt att du inte har PLUS för då kan du spela två gånger på vissa av banorna.

 1. Säga till innan du spelar

Det enda du behöver göra för att aktivera rabatten på plats är att visa upp ditt kort i klubbens reception när du ska bekräfta din starttid och betala. Har du köpt den digitala versionen visar du din incheckning i appen – och vips så får du spela till halva priset!

OBS! Tänk på att…

Viktigt att ta reda på innan du bokar din speltid är att ta reda på vilka tider som rabatten gäller på just den bana du vill spela på. Det skiljer sig en del mellan mellan vilka tider olika golfklubbar släpper till Golfhäftet-bokningar.

Som två exempel kan nämnas att förmånskortet gäller alla dagar på Abbekås GK, medan rabatten på Nybro GK endast gäller på helgfria vardagar.

Det finns också banor där det inte går att använda rabatten under vissa veckor. Ett par sådana exempel är Herrljunga GK, där kortet inte gäller vecka 29, 30 och 31, och Leksands GK, där det inte gäller vecka 28, 29, 30 och 31.

Golfspelare i golfbil reser med Golfhäftet
Varför inte packa bagen och ge dig ut på en rundresa mellan Golfhäftet-banorna?

Så gör du för att aktivera Golfhäftet

För att kunna nyttja rabatten måste du aktivera Golfhäftet. Aktiveringen måste göras innan du använder kortet första gången, oavsett om du har det fysiska plastkortet eller det digitala kortnumret.

Aktiveringen sker på kortets hemsida under Aktivera. I formuläret fyller du i dina personuppgifter och klickar på ”Aktivera kort”. Därefter får du ett bekräftelsemejl till din e-postadress.

OBS! Tänk på att…

Du kan bara aktivera ett (1) kort per person och säsong. Det betyder att du INTE kan ha flera kort eller kortnummer registrerade på dig själv under ett och samma år.

Det går dock bra att köpa flera kort, för att till exempel ge bort dem.

Golfspelare som spelar med Golfhäftet puttar
Golfhäftet erbjuder rabatterad greenfee både i Sverige och utomlands.

Så fungerar Golfhäftet Digitalt

Om du köper Golfhäftet Digitalt får du inget fysiskt plastkort utan endast ett kortnummer. Numret kommer strax efter att du gjort köpet och kommer direkt till din inkorg.

Det digitala ”kortet” fungerar som så att du checkar in i appen när du anlänt till golfbanan. Du får då en bekräftelse som är giltig i en timme. Denna bekräftelse visar du sedan i samband med att du betalar din greenfee.

Bra att veta är att du bara kan checka in på en golfklubb vid ett (1) tillfälle. Om du inte använder rabatten inom de 60 minuterna är ditt Golfhäftet-besök förbrukat för den säsongen.

Så fungerar Golfhäftet PLUS

Förmånskortet ger dig 50 % rabatt på greenfee hos alla klubbar som är anslutna till systemet. Rabatten gäller dock bara en (1) gång per klubb, men om du köper till Golfhäftet PLUS kan du spela på vissa av banorna ytterligare en gång till halva priset.

Tiderna som erbjuds som PLUS-tider kan vara tider som klubbarna behöver öka sin beläggning på, men det kan också vara avbokningar som blir som ”sista minuten-erbjudanden” exklusivt för dig med PLUS.

OBS! Tänk på att…

Viktigt att tänka på är att alla Golfhäftet-banor inte är anslutna till PLUS. Det är också så att även om en banan är ansluten till PLUS så är det inte säkert att rabatten gäller alla starttider.

På kortets hemsida kan du under fliken PLUS se vilka banor som erbjuder PLUS-tider. De finns även listade i Golfhäftets app.

Så gör du för att aktivera Golfhäftet PLUS

Om du har köpt PLUS på nätet behöver du ”uppgradera” eller ladda ditt Golfhäftet-kort (fysiska plastkort eller det digitala kortnumret) genom att aktivera PLUS. Har du istället köpt PLUS på en golfklubb är PLUS redan aktiverat på ditt kort.

För att aktivera PLUS online behöver du ditt befintliga kortnummer samt den aktiveringskod du fick när du köpte uppgraderingen. Detta görs på Golfhäftets hemsida under PLUS —> Aktivera.

Aktiveringskoden mejlades till den e-postadress du angav någon minut efter ditt köp. Om du inte hittar koden i din inkorg kan du kolla om mejlet hamnat i skräpkorgen. Hittar du inte mejlet där heller bör du kontakta Golfhäftets kundtjänst.

OBS! Tänk på att…

Om du tappar bort ditt fysiska plastkort eller slarvar bort ditt kortnummer så kan du kontakta Golfhäftets kundtjänst för att beställa ett nytt kort/nummer. Företaget kommer för detta att ta ut en administrativ avgift på 99 kronor.

Golfboll på green
Med Golfhäftet-rabatten kan du förlänga säsongen genom att åka till nya banor söderut.

Hur mycket kostar Golfhäftet och Golfhäftet PLUS?

Beroende på hur mycket golf du vill spela så finns det olika nivåer i Golfhäftet. Vill du spela mer än en gång på en särskild bana till rabatterat pris behöver du PLUS.

Nedan är aktuella priser för 2022:

Produkt Pris
Golfhäftet Ger dig halv greenfee på golfbanor anslutna till rabattsystemet. 495 kr
Golfhäftet PLUS Ger rabatt på vissa banor två gånger. 199 kr

Observera att du måste ha ”Golfhäftet” eller ”Digitalt” för att kunna köpa ”PLUS” (totalt pris alltså 694 kr om du villa använda PLUS).

Vistabella Golf tar emot priset i Golfhäftet Awards
Vistabella Golf i Spanien utsågs till ”Mest Prisvärda Bana” på Golfhäftet Awards 2019.

Använd Golfhäftet i alla golfdistrikt

Du kan använda Golfhäftet i alla golfdistrikt i Sverige. Det finns flera banor i varje distrikt som är med i häftet så du har alltid någonstans att spela. Några av de största distrikten med golfbanor som är med i Golfhäftet är Skånes GDF med 24 klubbar, Smålands GDF med 24 klubbar och Västergötlands GDF med 23 klubbar. Funderar du på att resa till Spanien och spela golf kan det vara värt att köpa ett golfhäfte för att spela för halv greenfee på flera banor runt om i landet.

Golfhäftet Trophy

Golfhäftet Trophy spelas som partävling i 132 deltävlingar, där ett vinnarpar från varje deltävling kvalificerar sig till den stora finalen.

Tävlingen är en av Europas största golftävlingar och spelas i år i Sverige, Danmark, Norge och Spanien.

 • Trophy spelas som partävling där det är greensome och poängbogey som gäller. Varje spelare måste göra minst 6 st utslag och tävlingen tillämpar shotgunstart.
 • Den som vill spela Trophy i år måste vare född 2002 eller tidigare. Alla spelare som är födda 2003 eller senare måste spela tillsammans med sin förälder eller vårdnadshavare.
 • Spelaren med lägst handikapp i paret får sitt hcp reducerat till 60% och den andra spelarens  hcp sänks till 40%. Det högsta handikappet som får tillgodoräknas är 36.
 • Det är fritt fram att delta i flera deltävlingar, men om man kvalificerar sig till finalen måste man spela med samma partner då som när man kvalade in.
 • Förutom prisbord i deltävlingar och final finns priser för ”Närmast hål” samt Hole in one (HIO).

Tävlingsavgiften i Trophy är 150 kronor för den som har förmånskortet och 200 kr för övriga spelare.

Nyklippt golfgreen att uppleva med Golfhäftet
Låt det här bli året då du besöker många nya golfbanor.

Golfhäftet’s Favourite Golf Course 2020

Varje år spelas hundratusentals golfrundor på nära 1000 golfbanor i Europa via Golfhäftet. Efter rundorna kan golfspelarna betygsätta såväl banorna som golfklubbarnas bemötande och faciliteter.

I början av 2020 sammanställdes 2019 års betyg och korade de vinnande golfbanorna och klubbarna i ett antal priskategorier.

Sverige topp 3 golfbanor (totalbetyg)

 1. Isaberg GK – västra banan
 2. Isaberg GK – östra banan
 3. Storsjöbygdens GK

Spanien topp 3 golfbanor (totalbetyg)

 1. Club de Golf Son Servera (Mallorca)
 2. Peralada Golf
 3. Alenda Club de Golf

Italien topp 3 golfbanor (totalbetyg)

 1. Golf Club Lignano
 2. Dolomiti Golf Club
 3. Argentario Golf Resort & Spa

Portugal topp 3 golfbanor (totalbetyg)

 1. West Cliffs Golf Links
 2. Praia d’El Rey
 3. Boavista Golf & Spa Resort

Norge topp 3 golfbanor (totalbetyg)

 1. Trysil Golfklubb
 2. Stiklestad Golfklubb
 3. Norsjö Golfklubb

Danmark topp 3 golfbanor (totalbetyg)

 1. Trehøje
 2. Køge
 3. Brønderslev

Vinnare ”Bästa Golfbana”

 • Sverige – Vårgårda
 • Spanien – Club de Golf Son Servera
 • Italien – Dolomiti Golf Club
 • Portugal – Praia d’El Rey
 • Norge – Stiklestad Golfklubb
 • Danmark – Trehøje

Vinnare ”Bästa Restaurang”

 • Sverige – Kils GK
 • Spanien – Chaparral Golf
 • Italien – Golf Club Bellosguardo Vinci
 • Portugal – Espiche Golf
 • Norge – Trysil Golfklubb
 • Danmark – Odense Golfklub

Vinnare ”Bästa Gästfrihet”

 • Sverige – Östad Golf Väderstad
 • Spanien – Altea Club de Golf
 • Italien – Castell’Arquato Golf Club
 • Portugal – Boavista Golf & Spa Resort
 • Norge – Norsjö Golfklubb
 • Danmark – Struer Golfklubb

Vinnare ”Mest Prisvärda Bana”

 • Sverige – Storsjöbygdens GK
 • Spanien – Vistabella Golf
 • Italien – Dolomiti Golf Club
 • Portugal – West Cliffs Golf Links
 • Norge – Trysil Golfklubb
 • Danmark – Trehøje

Bland övriga noteringar kan märkas att Vinbergs GK var den mest besökta Golfhäftet-banan i Europa under 2019.

Frågor och svar om Golfhäftet

Golfhäftet är ett förmånskort som ger 50% rabatt på greenfee hos anslutna golfbanor. Fler än 950 klubbar i totalt 19 länder är anslutna till Golfhäftet.

Du får rabatten genom att visa upp kortet eller ange ditt kortnummer när du betalar din greenfee i klubbens reception. Har du Golfhäftet PLUS kan du använda rabatten flera gånger.

Här hittar du allt du behöver veta om Golfhäftet, inklusive exempel och guide med steg-för-steg för hur du aktiverar häftet, det digitala kortet och PLUS-versionen. Välkommen!

Den golfbana i Europa som hade flest Golfhäftet-besökare under 2019 var Vinbergs GK utanför Falkenberg. Golfhäftet betygsätter och prisar varje år mängder av sina klubbar.

Här på GolfX har vi ett gratis nyhetsbrev där vi regelbundet delar relevanta nyheter, intervjuer och erbjudanden. Gå till startsidan, där du hittar vårt nyhetsbrev, för att läsa mer.

Vårt Betyg
Hemsida golfhaftet.se
Support 08-120 050 10
Öppettider mån-fre 8:30-12:30
Adress Valhallavägen 52
114 27 Stockholm
Antal banor 950
Sociala medier
Pris 495:-
Pris PLUS 199:-