Present till golfare – tips på saker en golftokig vill ha! » GolfX
Present till golfare

Present till golfare – tips på saker en golftokig vill ha!

Att köpa present till golfare är både lätt och svårt. Lätt för att det finns mängder av saker att välj mellan – och svårt för att det just finns så många olika tillbehör och pryttlar. Här kommer därför våra tips på bra present till golfare.

Vad ska man egentligen ge en golftokig person i födelsedagspresent eller som julklapp? Det är svårt att ge ett generellt svar, men vi på GolfX bestämde oss för att göra ett försök.

För att hjälpa dig välja ”rätt” har vi valt att betygsätta presentförslagen i två kategorier:

 1. Smidigt att köpa
 2. Roligt att få

Den första kategorin handlar förstås om att göra det så enkelt som möjligt för dig som ska köpa presenten. En hel uppsättning golfklubbar är till exempel en jättebra present – om det inte var för att det är nästan omöjligt att köpa dem så att det blir rätt.

Speciellt viktigt är ”smidigt att köpa”-kategorin för dig som kanske själv inte spelar golf.

”Roligt att få” talar förhoppningsvis sitt tydliga språk. Även om alla människor har olika preferenser på vad som är en bra present tror vi oss veta hur de flesta golfintresserade resonerar (vi är ju trots allt ett ganska speciellt släkte).

Tips på present till golfare

Här kommer några tips på vad du kan ge i present till en golfspelare – oavsett om personen just tagit Grönt kort eller om han eller hon spelat i många år.

Golfbollar

Att köpa golfbollar i present till en golfare är ett säkert kort, men det är faktiskt svårare än man tror att få det rätt. Olika golfspelare spelar med olika typer av golfbollar och visst kan någon spela med ”fel” boll, men för många är det viktigt att det är rätt märke och rätt modell.

Emoji golfbollar

Det stora utbudet av golfbollar kan göra det svårt att välja, men med det sagt så är golfälskare en tacksam målgrupp – han eller hon som får golfbollar från dig kommer att bli glad. Kanske inte överlycklig, men glad.

Golfbollar är ett säkert kort och vill du skoja till det lite finns det roliga golfbollar i alla möjliga färger och former.

 • Smidigt att köpa: 4/5
 • Kul att få: 2/5
 • Pris: 150-500 kr

Rekommenderade golfbollar som present:

Golfklocka

En golfklocka är för dig som vill lägga mellan 1500-2000 kronor på en present till din golfare.

Golfklockan är ingen vanlig klocka utan kan räkna antalet slag under en runda, visa hur långt det är kvar till green, göra en enkel svinganalys samt förstås visa tid, distans och mycket mer.

Den är rolig att få och relativt enkel att köpa!

 • Smidigt att köpa: 3/5
 • Kul att få: 5/5
 • Pris: 1700-2000 kr

Rekommenderad golfklocka som present:

Golfklocka för dig med lite mer budget

Kan du tänka dig att köpa en lite dyrare golfklocka finns det några riktigt bra från Garmin. Dessa klockor är inte bara bra på golfbanan utan fungerar även till vardags. På jobbet, gymmet, i simhallen eller på festen.

 • Smidigt att köpa: 3/5
 • Kul att få: 5/5
 • Pris: 2500-7000 kr

Rekommenderade golfklockor:

Avståndsmätare

En avståndsmätare hjälper golfspelare att bedöma avståndet som är kvar till en given punkt. Det kan vara från där bollen ligger och fram till green, ett vattenhinder eller något annat som golfaren vill mäta upp.

Avståndsmätare golf

Som present är avståndsmätaren bra att ge eftersom de finns i olika prisklasser. De billigare – men fortfarande kvalitativa – kostar omkring 1000 kronor och kan beställas från Kjell & Company, medan de mer avancerade kostar en bit över 2000 kr.

 • Smidigt att köpa: 4/5
 • Kul att få: 4/5
 • Pris: 1000-2200 kr

Rekommenderad avståndsmätare som present:

 

Plastbollar

Den golfnörd som ska få din present, har han eller hon en trädgård? Om golfaren har en gräsmatta så plastbollar faktiskt en riktigt bra present.

Plastbollar golf

Plastbollar är ungefär som innebandybollar, men i storlek av en golfboll. Golfspelare kan slå på plastbollarna med en full sving och bollen flyger bara några meter – ett perfekt sätt att träna svingen hemma, men utan att riskera att slå sönder grannens fönster.

Det här är en present som är enkelt att köpa och faktiskt inte helt dum att få. Kombinera den med ett litet paket ”riktiga” golfbollar eller något annat tillbehör och du är hemma!

 • Smidigt att köpa: 5/5
 • Kul att få: 3/5
 • Pris: 70-150 kr

Rekommenderade platsbollar som present:

 

Golfpeggar

Nja, fundera på om du inte kan hitta något roligare än golfpeggar i present till din golfnörd.

Golfpeggar är visserligen en produkt som är enkel för dig att köpa och du kan vara säker på att personen kommer använda dem, men det är inte superkul att få i present.

Golfpeggar

Enda gången du ska överväga att ge bort golfpeggar är om du trycker upp personliga peggar eller om du vill ge bort ett jättepaket som ”en rolig grej”.

Vi föreslår faktiskt att du väljer något annat i present än just golfpeggar. Inte ens de mest ”högteknologiska” pengarna är faktiskt speciellt roliga att få.

 • Smidigt att köpa: 5/5
 • Kul att få: 1/5
 • Pris: 20-200 kr

Rekommenderade golfpeggar som present:

 

Rangepeg med skåra

Vi har precis dissat golfpeggar som present, men det finns faktiskt ett väldigt bra undantag som till och med kan ses som den perfekta presenten. En rangepeg med skåra är nämligen ingen vanlig peg.

Rangepeg med skåra

När en golfspelare tränar eller värmer upp på rangen och slår ”hink efter hink” kan det gå åt en hel del peggar. Pengarna flyger all världens väg och går av stup i kvarten.

Med en rangepeg med skåra så slipper man alla bekymmer och träningen blir mycket roligare. Den här specialpeggen sätter man ner i skåran på rangemattan, vrider till och vips så sitter den kvar i mattan efter varje slag!

Trots den snillrika och enkla konstruktionen är det få golfspelare som har en rangepeg med skåra. Därför kan det mycket väl vara den perfekta presenten – och dessutom till en förhållandevis liten peng.

 • Lätt att köpa: 5/5
 • Kul att få: 4/5
 • Pris: 119 kr

Rekommenderad rangepeg med skåra:

Sammanfattning present till golfare

Så här ser vår topplista ut när vi sammanställer presenttipsen:

 1. Rangepeg med skåra
 2. Golfklocka
 3. Plastbollar
 4. Avståndsmätare
 5. Golfbollar
 6. Golfpeggar

Bonus: Missa inte artikeln med tips på bra golfböcker på svenska.

Frågor och Svar: Golfpresenter

Om du har en liten budget är en rangepeg med skåra en bra present. Peggen används på rangen (träningsplatsen) och är ett underskattat hjälpmedel för golfare på alla nivåer. En rangepeng med skåra kostar strax över 100 kronor och gör de flesta golfare glada. Om den du ger bort presenten till har en trädgård eller gräsmatta på några meter kan "plastbollar" vara en bra present. Läs mer om dem och andra presentförslag i vår artikel!

Om du har en stor budget är en golfklocka en bra present. Klockan kan mäta avstånd till green från spelarens position, den håller reda på antal slag och hjälper helt enkelt golfare att spela bättre golf. En golfklocka kostar omkring 1700-2000 kronor och är relativt enkel att köpa, och rolig att få!

Här på golfx.se/tips/present-till-golfare listar vi flera förslag på presenter till golfare. Det finns förslag i olika prisklasser och länkar direkt till e-handlare där du kan beställa sakerna. Vi utgår från två aspekter; 1) hur enkelt det är att köpa "rätt" varumärke/modell, samt 2) hur roligt det som golfare är att få respektive present. Välkommen!

FÅ TIPS DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: