Detta inlägg innehåller annonslänkar Golfgrepp

Golfgrepp – För bättre spel på banan

Ett golfgrepp betyder mer än vad man tror. Genom att ha ett bra grepp på klubban kommer svingen kännas stabilare och det minimerar risken att få en dålig bollträff.

Ett tips är att se över sina golfgrepp inför eller i slutet av säsongen. Ibland kan det räcka att tvätta av greppen för att greppen ska kännas som nya. Är det så att man spelar väldigt mycket golf under en säsong kan det vara värt att byta ut sina grepp.

Golfgrepp får sällen samma uppmärksamhet som tex en driver eller nya järnklubbor. Men greppet är viktigare än vad man tror. Fel grepp på klubban kan påverka svingen som resulterar i sämre score.

Golf är en sport som bjuder på många olika och tuffa förhållanden, allt från varma sommardagar med mycket handsvett till en kall och blöt höstdag med risk för regn. Det räcker inte att ha en bra golfhandske, det är även viktigt att ha ett bra grepp.

Vilka typer av golfgrepp finns det

Innan man kastar sig in och köper 13 nya golfgrepp är det viktigt att förstå de olika grepptyperna som finns på marknaden.

Gummigrepp

Gummigrepp är de vanligaste greppen och sitter som standard på de flesta klubborna. Gummigreppen är mjuka och sköna att hålla i och är därmed skonsamma mot händerna. Greppen ger ett riktigt bra fästa framförallt i torrt väder. Om det däremot regnar är gummigrepp inte alls lika bra då dom blir väldigt hala och kan lätt glida i händerna.

Förslag på bra gummigrepp

Cordgrepp

När du är ute och spelar i regn eller en varm sommardag när handsvetten börjar krypa på är cordgrepp det absolut bästa. Greppen har ett större mönster och har ett bomullsmaterial som tar bort fukten på ett bra sätt. Nackdelen med ett cordgrepp är att det sliter mer på handsken och är inte lika bekväm att hålla i.

Förslag på cordgrepp

Hybridgrepp

Hybridgreppet är en blandning av gummigrepp och cordgrepp och är det greppet som används mest på världens golftourer. Oavsett väder så är detta det bästa greppet då du får bra grepp i både regn och varma förhållanden. Ett hybridgrepp är något dyrare men det är helt klart värt att lägga några kronor extra för att få ett stabilt och bekvämt grepp.

Förslag på hybridgrepp som ger dig en go känsla på banan är:

Några av de bästa golfgreppen på marknaden

Golf Pride MCC Plus 4 Align golfgrepp

MCC Plus 4 Align är ett grepp som Golf Pride har lagt en extra tanke i. Nedre delen av greppet är tjockare för att få mindre spänning och mer kraft i svingen. Tourspelare bygger sina grepp för att minska spänningen i händerna så därför har Golf Pride tagit fram ett grepp som är tjockare nedtill för att slippa sätta 4 lager extra tejp under greppet. Med mindre spänning i händer och armar kommer man få mer kraft i slaget vilket resulterar i mer längd.

Lamkin Crossline golfgrepp

Lamkin är ett av de äldsta golfgreppen på marknaden och har spelats av många tourspelare genom åren. Crosslinegreppet håller fortfarande samma standard och är lika bra som för tio år sedan. Det är ett prisvärt grepp och är väldigt pålitligt för både dam och herr.

Lamkin Crossline är konstruerat med ett fast material som gör att du får ett bra grepp. Föredrar man mer cord i greppet finns en full-cords variant av crosslinegreppet.

Lamkin Crossline golfgrepp

Golf Pride Tour Velvet Align golfgrepp

Golf Pride-greppen är de grepp som syns absolut mest på de största golftourerna runt om i världen. Tour Velvet Align är ett riktigt bra golfgrepp med Align-tekniken, som förbättrar känslan och medvetenheten i klubbhuvudet, och du mer stabilitet i spelet. Baksidan på greppet har en upphöjning som gör att klubban ligger stabilare i handen och som hjälper dig att komma ner till bollen med ett rakt klubbhuvud.

Greppet finns i olika storlekar.

Golf Pride Tour Velvet golfgrepp

Bästa grepp-paket för alla klubbor

Det kanske är dags att byta alla grepp på dina klubbor. Då finns det många färdiga paket med 13 grepp och lite tillbehör om du vill byta greppen själv. Det är inte svårt att byta dina grepp själv och du kan spara mycket pengar på det. Se filmen lite längre ner för att se hur man grepp.

Puttgrepp

Puttgreppet är ett av de viktigaste greppen eller snarare DET viktigaste när det kommer till golfgrepp. Det är viktigt att verkligen älska sitt puttgrepp då runt 40% av alla slag sker på green. Har man en dålig dag på banan kan man rädda upp sin score på green så puttern är den klubban du kan spara mest slag med. Se därför till att ha ett puttgrepp som ger en stabil och skön känsla i svingen.

Det finns många olika typer av puttgrepp på marknaden. Olika längder, former, material och storlekar. Det gäller därför att hitta det greppet som känns bäst och som man får en trygg och stabil pendelrörelse med.

Här listar vi tre olika puttgrepp som är väldigt populära blad alla golfare runt om i världen samt på de största proffstourerna.

SuperStroke

SuperStroke Golf designar och tillverkar puttgrepp som passar alla typer av golfare. De har under många år varit ett av de mest populära greppen på PGA Touren och Europatouren. Det finns flera olika typer av grepp i SuperStrokes sortiment, detta för att golfare ska hitta det grepp som passat den individuella golfaren på bästa sätt.

Många av greppen är designade för att hjälpa golfare att minska spänningen i händerna för att få en stabil och mjuk pendelrörelse samt minsta aktiviteten i handlederna.

Flat Cat

Flat Cat-greppen är designade för att hålla händerna square mot klubbhuvudet. Greppet hjälper också till att hålla klubbhuvudet rakt genom hela pendelrörelsen så bollen startar på rätt linje.

Flat Cat finns i olika tjocklekar för att alla ska kunna hitta ett grepp som känns behagligt att hålla i. Detta grepp har vi tidigare sett på Justin Rose putter.

Winn Puttergrepp

Ett puttgrepp från Winn ger en mindre avsmalnande design än traditionella puttgrepp. Detta för att minska handledsrörelsen vilket ger en bättre puttstroke och bättre bollträff. Greppet levererar en bekväma och klibbig känsla som förväntar sig av alla grepp från Winn.

Är du ute efter något annat puttgrepp finns det många att välja mellan här

Köp Puttgrepp här!

Golfgrepp i regn

När du ska spela golf i regn är det inte bara viktigt att ha en bra golfhandske utan även ett bra golfgrepp. Det är en stor utmaning att spela golf i regn då det blir viktigt att hålla utrustningen torr och det viktigaste är att hålla greppen torra. Det är kanske inte så troligt att hela klubban kommer flyga ur händerna men minsta lilla vridning av klubban gör att man inte kommer träffa bollen så pass bra att man får ut max av slaget.

Här får du en lista med några riktigt bra golfgrepp för regn. Självklart är dessa minst lika bra en solig dag, men det gäller att vara förberedd om man vet med sig att man kommer spela en och annan runda i regn.

Lamkin UTX

Lamkin UTX Regngrepp
Köp Lamkin UTX

Golf Pride Z-Grip Cord

Golf Pride zgrip cord
Köp Z-Grip Cord

Golf Pride New Decade

Golf Pride New decade
Köp New Decade

Byta golfgrepp

När man ska byta grepp på sina klubbor finns det många olika sätt att göra detta på. Lämna klubborna hos shoppen på klubben. De flesta golftränare har möjligheten att hjälpa dig att byta grepp. Det finns också många stora aktörer som både säljer och hjälper till att byta dina golfgrepp.

Vill du där emot byta dina grepp själv och spara massa pengar är det inte så svårt. Det krävs lite verktyg, grepptejp och lite vätska.

Sammanställning av golfgrepp

Här får du vår topplista på de bästa golfgreppen för alla väderförhållanden.

LAMKIN CROSSLINE

GOLF PRIDE TOUR VELVET ALIGN

GOLF PRIDE MCC PLUS 4 ALIGN

Golfgrepp för spel i regn

GOLF PRIDE Z-GRIP CORD

LAMKIN UTX

GOLF PRIDE NEW DECADE

Puttgrepp

SUPERSTROKE

FLAT CAT

WINN

Frågor och Svar om golfgrepp

Att ha nya fräscha grepp på sina klubbor är viktigare än vad man tror. Spelar med för slitna grepp är det väldigt lätt att klubban vrider sig i händerna och minsta lilla förändring gör att man inte träffar bollen lika bra.

Det finns många olika grepp och leverantörer på marknaden och de största och mest populära är Golf Pride som ofta syns på alla golftrourer världen över.

Det finns lite olika alternativ när du ska byta grepp. Lämna in klubborna hos din loka pro eller gör det själv. Läs mer här för att få reda på hur man byter grepp själv.

Det är inte alla grepp som är bra i regn. Tänk på att köpa ett grepp som är bra i alla väder för att vara förberedd ifall regnet kommer under rundan.