Detta inlägg innehåller annonslänkar Golfklockor - golfare står vi golfbil och kollar på en klocka

Bästa Golfklockan 2022

Hitta den bästa golfklockan och spela bättre golf än någonsin. Golfklockor är förmodligen det lättaste och bästa redskapet för att förbättra ditt golfspel. Med mängder av smarta funktioner och förinställda golfbanor hjälper golfklockan dig att ta rätt beslut på banan. Golf handlar mycket om att vara fokuserad och ta rätt beslut för bästa resultat. Med en golfklocka får du avstånd till framkant, mitten och bakkant green, fram till, och över hinder, Hur långt du slog drivern och mycket mer. För att göra det hela mer intressant så sparas all data och du kan analysera din runda i en app eller på datorn efter rundan.

Vem använder en golfklocka?

En golfklocka är något som alla kan använda. Det är för dig som vill få mer kontroll på golfbanan, mäta dina slag eller analysera ditt spel efter rundan. Alla nyare och modernare klockor är väldigt användarvänliga och enkla att använda.

Så vill du få bättre koll på ditt spel och få mer exakta mått på golfbanan ska du definitivt fundera på att köpa en golfklocka. Att ha sin egen caddie direkt på armen, smidigare kan det ju inte bli!

Vilken av alla golfklockor ska man ha?

Det finns många olika typer av golfklockor med olika funktioner och hjälpmedel. Se till dina behov och vad tanken är att använda klockan till. Hitta en modell som passar dig och dina behov.

Ska du ha klockan bara på golfbanan eller vill du använda den till annan träning, vill du använda klockan som en vanlig smart-watch eller eller varför inte både och. De flesta klockorna som kommer ut på marknaden nu har funktioner och design som gör att golfklockan går att använda till mer än bara golf.

Garmin

Garmin är den största leverantören av golfklockor och olika lösningar för navigering inom flera olika områden. Alla Garmins produkter har en modern design, mycket bra kvalitet och alla funktioner man vill ha och behöver i en golfklocka. Garmins golfklockor är fullmatade med alla funktioner du behöver på golfbanan samt tusentals förprogrammerade golfbanor. Med en klocka från Garmin har du en egen caddie direkt på armen.

Garmin Golfklockor

Några av de mest populära golfklockorna just nu kan du läsa mer om nedan. För det första får du så mycket mer än bara en klocka att ha på golfbanan. Du får även en aktivitetsklocka som går att använda även utanför golfbanan eller i andra träningsformer.

Garmin S40

Garmin S40 är en mycket lätt och snygg klocka med GPS. Denna som de flesta andra enheter från Garmin har över 40 000 förprogrammerade golfbanor.

S40 registrerar automatiskt var du befinner dig på banan och kan därmed se hur långt du slår och göra analyser efter rundan.

Du får alla mått du behöver till green och du kan manuellt peka var flaggan står för att få ett mer exakt mått. Vill du veta hur långt du har till ett vattenhinder eller bunker, inga problem det ser du i klockan.

Batteritid: 15 timmar i GPS-läge och 10 dygn i smartwatch-läge.

Garmin S42

Garmin Approach S42 är en golfklocka som ger dig full kontroll på banan. Du får alla mått du behöver för att väja rätt klubba, både in mot green, vid utslag och layups.

S42 har Garmins AutoShot-funktion som automatiskt spårar dina slag. Skriv in vilken klubba du använde vid varje slag och analysera sedan hur långt du slår med alla dina klubbor

Klockan har som många andra 42 000 programmerade banor och alla smart funktioner du behöver i vardagen.

Batteritid: 15 timmar i GPS-läge och 10 dygn i smartwatch-läge.

Garmin S62

Garmin Approach S62 har en större skärm än S40 och S42. Det gör det lättare att peka på skärmen och ger en bättre vy över layouten.

Som med andra golfklockor får du alla mått du behöver och kan ställa in flaggans position manuellt.

Några intressanta finesser med S62 är att du kan få mer exakta avstånd då klockan kan beräkna vind och höjdskillnader. Om du inte ser flagga av någon anledning kan klockan visa rätt riktningen mot flaggan.

Batteritid: 20 timmar i GPS-läge och 20 dygn i smartwatch-läge.

NYHET FRÅN GARMIN

Garmin släppte en stor nyhet under sommaren 2021, en produkt som många har väntat på och som är ett riktigt bra hjälpmedel för att utveckla sin golf och träning. Garmin R10 som är en launch monitor som är ett av de bättre träningsredskapen för golf.

Golfklockor – Mycket mer än en golfklocka

Dagens golfklockor är så mycket mer än bara ett hjälpmedel på golfbanan. De moderna klockorna har alla smarta funktioner för att kunna läsa mail, sms, och sociala medier och mycket mer. Använd din klocka till mer, flera modeller har även aktivitetsmätning vilket gör att du kan använda klockan på löppasset eller på promenaden. Den har också en riktigt snygg design som gör att du kan ha den på golfbanan, på jobbet och till och med på stranden. Matcha din klocka med dina golfkläder eller med din kostym på jobbet. Det finns en klocka som passar alla.

Analysera ditt spel Garmins App

Gamins golfapp

Med en golfklocka från Garmin får du tillgång till Garmins App med många olika funktioner som kan hjälpa dig att bli bättre på golf.

I appen kan du kan jämför dina rundor och se var du gör dina eventuella misstag. Du kanske missar fairway ofta, då kan du enkelt se i appen om du missar höger eller vänster eller du kanske inte har så många greenträffar, då kan kan du enkelt så var dina missar är. Lång, kort, höger eller vänster. Med denna data ser du direkt vad du behöver träna på och kan sedan följa upp det kommande rundor för att se om dina förbättringar.

Du kan även starta turneringar för att tävla mot dina kompisar eller så globala topplistor för att kunna jämföra dig med andra golfare runt om i världen.

Funktioner som ingår i Garmins App:

 • Överföra scorekort från en kompatibel enhet
 • Granska slaghistorik från en kompatibel enhet
 • Granska resultatstatistik
 • Delta i veckans topplista
 • Skapa turneringar
 • Spara drivingrangepass från en kompatibel enhet
 • 30-dagarsprovperiod på Garmin Golf-medlemskap

Vill du ha ytterligare funktioner kan man köpa PRO-versionen och få:

 • Alla funktioner som ingår i gratisversionen
 • Virtuella Home Tee Hero-rundor på fler än 42 000 banor
 • Lagra videoklipp av dina slag i molnet
 • OBS! Abonnemang är endast tillgängligt för Approach R10-kunder

PRIS: 99kr/månad
PRIS: 999kr/år

5 anledningar att använda en golfklocka

 1. Få bättre längdkontroll på golfbanan
 2. Få avstånd till hinder på golfbanan
 3. Scorekort direkt på armen
 4. Håll koll på tiden ute på banan
 5. Analysera ditt spel efter rundan för att kunna bli bättre och sänka ditt handikapp

Fler Golfklockor och Golf GPS från Garmin

Sammanfattning

När du använder en golfklocka kommer du kunna ta bättre beslut på golfbanan. Du kommer få mått till green och andra hinder på banan och kommer därför kunna välja rätt klubba.

Det finns många olika golfklockor på marknaden och det gäller att hitta en som passar dig bäst. Ska klockan användas till mer än bara golf så finns det modeller som går att använda till alla träningsaktiviteter även utanför golfbanan. Dagen klockor har alla smarta funktioner du kan tänka dig och passar perfekt in i vardagen.

Designen på dagens golfklockor gör att du kan använda den även utanför banan, på jobbet, festen eller i havet. Du får mycket mer än bara en golfklocka.

Frågor och svar - Golfklockor

En Golfklocka hjälper dig att ta rätt beslut på banan. Du får rätt avstånd till green och till olika hinder på banan vilket gör att du kommer kunna välja rätt klubba. Du får också tillgång till statistik på dina rundor som du kan använda i din träning för att förbättra ditt spel.

Du får använda en golfklocka på alla tävlingar utom proffstävlingar. Du får däremot inte använda klockan om den mäter höjdskillnader, denna funktionen går för det mesta att stänga av.

Golfklockor är vattentäta och går att använda i regn.