Abbekås Golfklubb
Kroppsmarksvägen, 274 56 Abbekås
Antal hål: 18 + 9
Greenfee: fr. 600kr
Golfhäftet
Restaurang
Kiosk
Driving Range
Golfshop
Golfbilar
Boende
*Greenfeepriset kan variera beroende av tid på säsongen

Abbekås Golfklubb

Abbekås golfklubb är en golfbana som har det mesta. Hålen varierar mellan öppna landskap kantade av trädridåer och kuperade och knixiga greenområden. Klubben som helhet är väletablerad som en av landets bästa föreningar och anläggningen har allt man kan önska sig.

Förutom själva banan så omfattar även anläggningen träningsområden och klubbhus med restaurang. De 18 hålen var färdigställda i början av 90-talet och Tommy Nordström som designade den hade i uppdrag att sätta samman en mästerskapsbana. Den vackra naturen och det som oftast fina vädret gör miljön minst sagt svårslagen.

Golfbanan har en ”rumskänsla” som delvis är skapad med hjälp av äppelträd och oxlar, men det är framförallt bunkrarna som gör att Abbekås sticker ut. Från början fanns inte mindre än 160 stycken bunkrar, men en del av dem har lagt igen för att göra banan lättare, och nu är det ”bara” drygt 110 av dem kvar.

Att Abbekås uppfattas som en svår golfbana hänger troligen ihop med just bunkrarna. Till skillnad från många andra svensk golfbanor är många av Abbekås-bunkrarna extra djupa. ”Även ett hyggligt slag kan bli dåligt om inte den rätta studsen finns”, som bankommittén på Abbekås själva beskriver det i banans utvecklingsplan.

Sammanfattningsvis kan vi bara stämma in i hyllningskören kring Abbekås golfklubb. Det är en fin bana med mäktiga trädridåer och stora vecka, men svårlästa, greener. Klubben erbjuder en komplett golfupplevelse för både medlemmar och greenfeegäster, vilket särskilt träningsområdet bekräftar. Ett besök på Abbekås garanterar dig en härlig utmaning!

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR:

    Fler golfklubbar i distriktet