Marcus Warenius delar med sig av 3 nybörjartips och berättar om läget på Gräppås GK » GolfX

Marcus Warenius delar med sig av 3 nybörjartips och berättar om läget på Gräppås GK

Marcus Warenius Gräppås GK

Marcus Warenius är tränare på Gräppås GK som ligger tre mil söder om Göteborg. Banan har öppnat sommargreenerna för säsongen och vi passade på att be Marcus dela med sig av en lägesrapport och några tips till nya golfare.

Gräppås GK ligger mitt på Onsalahalvön, strax väster om Kungsbacka. Det är också här i trakterna som en av klubbens tränare, Marcus Warenius, är uppvuxen.

Marcus Warenius började spela golf 1999 och fastnade direkt. Han gick på golfgymnasium och efter studenten tog han klivet ut på den skandinaviska touren, samt spelade kvaltävlingar till tourerna i Europa och Asien.

Så sent som 2015 vann han på Nordea Future Tour och han har även provat att kvala till anrika British Open. Samtidigt som han satsade på den egna proffskarriären gick han PGA:s Tränarassistentutbildning och sedermera även Tränarutbildningen för att bli PGA Pro.

Gräppås GK är i bra skick efter vintern

Hemmabanan Gräppås GK har precis öppnat bägge banorna för den här säsongen och enligt Marcus är skicket  på banan riktigt bra.

– Det är riktigt kul att ha båda banorna öppna i ett sånt fint skick redan nu. Banorna är i ständig utveckling där spelarna möts av flera förbättringar under spelets gång.

Har ni gjort några särskilda ändringar på banan till årets säsong?

– Ett par tees har utökats i storlek och det har byggts ett kullsystem på hål 2 och 12 på 18-hålsbanan.

– Det har också gjorts ett par mindre synliga jobb som gör mycket för finish med dränering och ytvattenbrunnar på 9-hålsbanan, samt två större arbeten med en igenläggning av ett tvärdike på hål 3 och nya kullar på hål 9.

Marcus Warenius: ”Golf är ett spel av missar”

Golfen ser ut att klara sig relativt bra i coronakrisen jämfört med många andra idrotter och många börjar spela för första gången nu.

Kan du dela med dig av tre vanliga nybörjarmisstag som du vet att många brukar göra?

De topp 3 vanligare misstagen sker ju allt för oftast av okunskap, men värda att ta upp lite extra tycker jag är:

  • Ta för lite klubba och slå på tok för hårt
  • Vara för intresserad att sätta långa puttar & därav 3-putta istället för att lösa tvåputtar
  • Ställa orimligt höga krav på sitt spel när träningen inte är gjord. Golf är ett spel av missar.

Vi tackar Marcus för intervjun och lär återkomma med fler nyheter från Gräppås och nya tips till den som vill börja spela golf eller ta Grönt Kort.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: