Green Queens - Sveriges största nätverk för golfande kvinnor🏌️‍♀️» GolfX

Green Queens: ”Sveriges största och coolaste nätverk för unga golfande kvinnor”

Emma-Mathilda Steen Green Queens Golf

Green Queens är Sveriges största kvinnliga golfcommunity. Genom nätverket har hundratals kvinnor funnit nya golfvänner och medlemsbasen växer stadigt.

Svensk golf hade flera tuffa år med vikande medlemsantal. Efter boomen i början av 2000-talet vände trenden och många golfklubbar fick det tufft. Sedan ett par år tillbaka ser vi i statistiken att trenden har vänt och fler hittar tillbaka till golfen, alternativt börjar spela golf för första gången.

Ett initiativ som vunnit stor framgång för att locka fler kvinnor till sporten är Green Queens. Organisationen beskriver sig som en community för golfintresserade unga kvinnor. Medlemmarna är mellan 22-55 år och nätverket växer stadigt.

Vi på GolfX tog kontakt med Green Queens för att få veta mer om communityn.

Emma-Mathilda berättar om Green Queens

Vi fick tag på Emma-Mathilda Steen som är en av tre tjejer som driver Green Queens.

– Green Queens startade 2015 för att de såg att det saknades unga kvinnor på Sveriges golfbanor och att de få tjejer som spelade saknade någon tillhörighet ute på klubbarna, berättar Emma-Mathilda Steen.

En av nätverkets satsningar för att främja den kvinnliga golfen och öka antalet kvinnliga golfare är att samarbeta med golfklubbar runt om i landet.

Vad innebär det att vara samarbetsklubb till Green Queens?

– Det innebär att klubben har möjlighet att erbjuda sina unga kvinnliga medlemmar att få gå med i vårat community, så de hittar andra tjejer att spela golf med

Green Queens arbetar också med att certifiera anläggningar som både delar er värdegrund och även aktivt satsar på att öka antalet unga kvinnliga golfare.

Kan du ge exempel på vad för typ av aktiviteter de golfklubbar ni certifierat har gjort?

– Vi anordnar kontinuerligt Green Queens event och tjejträffar som drivs av våra lokala ambassadörer på våra certifierade klubbar.

– Vi erbjuder även alla deras befintliga medlemmar ett gratis medlemskap hos oss så att de också kan vara med på våra tjejträffar och event.

Emma-Mathilda berättar också att det är viktigt att klubbarna jobbar långsiktigt med sina utvecklingsfrågor.

– Vi hjälper även klubbarna med satsningen på tjejer genom att skapa lokala communityn på klubben och genom att tillföra kunskap kring vad som attraherar målgruppen.

Green Queens har både hälsa och business i fokus

Ytterligare ett viktigt område för Green Queens är hälsa. Communityn vill lyfta fram alla de positiva hälsoeffekter som golfen har, med allt från motion och frisk luft till god mat och socialt umgänge.

Green Queens fungerar också som ett affärsnätverk med många drivna kvinnor. Här erbjuds riktade utbildningar och nätverksmöjligheter.

Green Queens Golf Sverige
Genom Green Queens har 100-tals tjejer hittat nya golfintresserade vänner att umgås med både på och utanför banan.

Berätta lite mer om ert nätverk. Kan du hinta om några aktiviteter som kommer redan under 2020 för den som är nyfiken?

– Vi främjar kvinnligt företagande och nätverkande. Vi har flera exempel på kontakter som har lett till en affärsmöjlighet eller en anställning. Kraften i nätverkande är så otroligt stark och viktig för att komma framåt i sin karriär.

– Vi bjuder kontinuerligt in till träffar och uppmuntrar att tjejerna själva också postar i gruppen om de vill ha hjälp eller stöd på något sätt.

– Nu i coronatider satsar vi främst på spel ute på banan, där har man också möjlighet att träffa bra kontakter eller boka en runda med någon Queen som kan hjälpa till att ta nästa steg i karriären.

Om du fick ge alla Sveriges klubbchefer ett tips på vad de ska börja med eller förändra i sin verksamhet för att få fler kvinnor att spela golf, vad skulle du tipsa dem om då?

– De borde ta kontakt med oss, så hjälper vi till att skapa ett socialt community med unga tjejer på deras anläggning där tjejerna även får chansen att tillhöra ett rikstäckande tjejgäng som de kan möta upp vart de än befinner sig i landet.

– Det är fantastiskt att kunna åka på semester och möta upp nya Queens i en annan stad. Det ger en otrolig fin guldkant på golfandet, avslutar Emma-Mathilda Steen.

Ett medlemskap som ger både nätverk och rabatter

Att vara medlem i Green Queens kostar 399 kronor per år. Ett medlemskap 2020 innehåller:

  • Rabatt på gruppträningar
  • Gratis Customfitting på Dormy (värde 600 kr)
  • Förmånliga erbjudanden på golfmedlemskap och greenfee
  • Tillgång till nätverkets Community på Facebook med golfintresserade tjejer
  • 30 dagars PT-Online golfanpassad träning
  • Green Queens nyckelring (värde 150 kr)
  • VIP-inbjudningar och rabatter till våra event, träningar, tävlingar och samarbetspartners

Följ gärna Green Queens i sociala medier:

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: