Här är den svenska truppen till lag-EM – coach Jonnie Eriksson motiverar » GolfX

Här är den svenska truppen till lag-EM – coach Jonnie Eriksson motiverar

Albin Bergström, Ljunghusens GK

Tre av Europamästarna från fjolårssegern på hemmaplan finns med även i årets svenska lag som tar sig an lag-EM 2020. Coach för laget är Jonnie Eriksson som i den här artikeln beskriver spelarna.

– Vi har hög potential i laget och siktar självklart på att få ut max av varje spelare och att vara med och spela om medaljerna. Målsättningen är att försvara guldet, men än viktigare känns att spelarna får slå många slag under hög press. Det kommer de att ha nytta av för sin fortsatta utveckling, säger Jonnie Eriksson, coach för herrlandslaget.

15 nationer gör upp i lag-EM 2020

European Amateur Team Championship 2020, vilket på svenska är mer känt som ”lag-EM herrar”, avgörs med de fyra bästa spelarna från totalt 15 deltagande länder.

– Amatörgolf i Sverige är en förberedelse för att bli proffs. Det gäller att klara av press och stress och att spela som titelförsvarare medför lite extra press, vilket är ett bra test inför framtiden, säger Jonnie Eriksson.

En rond slagspel avgör vilka åtta lag som går vidare till matchspel om medaljer, medan övriga lag spelar vidare om placeringar.

Ungt lag med mästerskapserfarenhet

De uttagna spelarna är födda mellan 1997 och 2001 och alla fyra har tidigare representerat Sverige i mästerskapssammanhang – i lag-EM och några även i lag-VM.

I den svenska truppen till lag-EM 2020 ingår:

  • David Nyfjäll, Upsala GK
  • Albin Bergström, Ljunghusens GK
  • Vincent Norrman, Haninge GK
  • Gustav Andersson, PGA Sweden National

Två av spelarna har gått eller går på Riksidrottsgymnasium medan de övriga två gått på golfgymnasium med Nationell Idrottsutbildning. Samtliga går eller ska börja på college i USA.

Coach Jonnie Eriksson om den svenska truppen till lag-EM 2020

David Nyfjäll, 21 år, Upsala Golfklubb

Aktuell världsranking: 107

Jonnie om David: ”En intelligent spelare full av energi. David har slagit några av de rekord som Luke Donald satte på Northwestern University, samma college David nu går på.”

Albin Bergström, 21 år, Ljunghusens Golfklubb

Aktuell världsranking: 78

Jonnie om Albin: ”En fighter som under EM på sin egen hemmabana förra året visade att han trivs under press. En spelare man mer än gärna skickar in när det ska avgöras. Spelar collegegolf för South Florida University.”

Vincent Norrman 22 år, Haninge Golfklubb

Aktuell världsranking: 40

Jonnie om Vincent: ”Har genomgått en fantastisk utveckling de senaste åren. Har i år bytt college till Florida State University, där spelare som Brooks Koepka, Daniel Berger och vår egen Jonas Blixt tidigare gått. Detta som ett led i förberedelserna inför nästa steg som proffs, vilket sker till våren.”

Gustav Andersson, 19 år, PGA Sweden National

Aktuell världsranking: 198

Jonnie om Gustav: ”Gustav älskar verkligen att tävla och spela golf. Han är inte så stor i orden men besitter ett väldigt stort spel. Är med i herrlaget för första gången, men har en gedigen mästerskapserfarenhet från pojklandslaget. Går just nu Riksidrottsgymnasiet i Helsingborg och ska vidare till college och Texas Tech nästa höst.”

Lästips från GolfX:

Fakta lag-EM herrar 2020

  • Coach: Jonnie Eriksson
  • Assisterande coach: Carl Magnusson
  • Spelplats: The Hilversumsche Golf Club, Nederländerna.
  • Speldatum: 9-12 september (en dag slagspelskval, tre dagar matchspel)
  • Start- och resultatlistor: Publiceras på mästerskapets officiella hemsida.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: