Albatross Golfklubb
Lerbäcksvägen 50 422 50 Hisings Backa
Antal hål: 18 + 9
Greenfee: 650 kr
Golfhäftet
Restaurang
Kiosk
Driving Range
Golfshop
Golfbilar
Boende
*Greenfeepriset kan variera beroende av tid på säsongen

Albatross Golfklubb

Med visionen att ha Sveriges mest nöjda medlemmar och gäster erbjuder Albatross Golfklubb hela 36 hål fördelade på tre banor. Klubben grundades 1973 och har omkring 1800 medlemmar.

Verksamheten i Albatross bedrivs i både aktiebolag och förening. Företaget Albatross Golf AB står för den största delen av driften och här ägs också bland annat klubbhus och en del markområden i anslutning till anläggningen, som bland annat arrenderas av Göteborgs Kommun.

Föreningen Albatross GK, som tillhör Göteborgs Golfförbund, är största ägare i Albatross Golf AB med ungefär 84 procent av aktierna.

Det ideella engagemanget är stort i klubben och Albatross har inte mindre än 10 st kommittéer som organiserar det ideella arbetet. Kommittéerna arrangerar allt från tävlingar och träningsläger till resor för damer herrar och seniorer.

Jan-Ove Johansson och Lars Andréasson grundade klubben

Både banan och klubbhuset härstammar från bildandet 1973. Grundare och initiativtagare till Albatross var Jan-Ove Johansson, som till sin hjälp hade vapendragaren Lars Andréasson. Lars fick en nyckelroll kring golfbanan då han både ritade den och ansvarade för bygg och banskötsel.

1974 blev Albatross Golfklubb medlemmar i Svenska Golfförbundet då klubben öppnade spel på 7 av sina hål. Säsongen därefter stod hela 18-hålsbanan klar och nästan 25 år senare (1999) bestämde sig klubben för att utveckla anläggningen ytterligare genom att bygga en korthålsbana. 

I mitten av 2000-talet ansökte golfbanan om bygglov för att anlägga ytterligare 9 hål. Ansökan beviljades och under 2006 kunde Albatross Golfklubb stoltsera med totalt 36 hål; 27 fullängdshål och 9 korthål.

Eaglekorten – korthålsbanan på Albatross Golfklubb

Korthålsbanan på Albatross GK kallas för Eaglekorten och ambitionen var redan från början att banan skulle vara ”en riktig golfbana”, men anpassad för de som ännu inte börjat spela golf.

Banan består av nio stycken par 3-hål och längden på hålen varierar från 90 till 170 meter. Den som vill spela behöver inte ta Grönt Kort utan det är Pay & Play som gäller.

Eaglekorten anses vara en av Sveriges bästa korthålsbanor.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR:

    Fler golfklubbar i distriktet