AIK Golfklubb
Antal hål:
Greenfee:
Golfhäftet
Restaurang
Kiosk
Driving Range
Golfshop
Golfbilar
Boende
*Greenfeepriset kan variera beroende av tid på säsongen

AIK Golfklubb

En varumärke som är välkänt av de flesta sportintresserade i Sverige är AIK, men få känner till att föreningen har en egen golfklubb. Mest kända är ”Allmänna Idrottsklubben” kanske för sina framgångar på fotbollsplanen och i hockeyrinken.

AIK Golfklubb bildades 25 mars 2003 på Kevinge GK. Personerna bakom bildandet av föreningen hade sedan en tid samlat golfintresserade AIK:are, men det hade aldrig varit så formellt som i en särskilt klubb.

Ett och ett halvt år efter bildandet av AIK Golfklubb, det vill säga i slutet av oktober 2004, blev gruppen en formell sektion i huvudföreningen AIK. Året därefter, 2005, blev klubben fullvärdiga medlemmar i Svenska Golfförbundet och sedan 1 januari 2015 är man en så kallad specialidrottsförening i huvudföreningen AIK.

AIK Golfklubb huserar till största del på Rotebro golfbana, men framförallt är föreningen en ”brevlådeklubb” för AIK:are. Visionen är att ”samla alla golfande AIK:are under samma tak” och man ser sig som ett alternativ för den som vill ha ett golfmedlemskap i en Stockholmsbana.

Förutom en del elitverksamhet arbetar AIK med att göra golfen mer tillgänglig som sport i Stockholms län. Klubben har även ett återkommande utbyte med ”antagonisterna” Djurgården, Hammarby och Södertälje SK genom Derbygolfen och Alliansgolfen.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR:

    Fler golfklubbar i distriktet