Alex Noren vidare till nästa veckas tävling i FedEx Cup-slutspelet - GolfX

Dustin vinner med 11 slag

Dj

Första tävlingen i FexEx Cup-slutspelet är avklarat och tävlingen har bjudit på resultat utöver det vanliga. Scorerna som spelarna har bjudit på denna veckan är, för oss vanliga golfare, helt ofattart. Dustin Johnson vinner tävlingen på -30, 11 slag före Harris English som slutade på -19.

I fredags bjöd Scottie Scheffler på en runda vi sällan får ta del av. Han lyckades med bedriften att göra 12 birdies och restan par och otroliga 59 slag(-12). Det är bara 12 spelare genom tiderna som har lyckats att skjuta under 60 slag som har blivit lite av ett mål för många golfspelare att någon gång lyckas skjuta under 60 slag.

Nära att slå alla rekord

Det var inte bara Scottie Scheffler som hade en bra dag på banan under rond 2. Även vinnaren Dustin Johnson hade en bra dag på banan. Efter 2 eagles och 5 birdies fösta 9 följer han upp hål 10 och 11 med birdie, birdie. -11 efter elva hål, detta såg ut att bli en historisk runda med målet att slå 58 slag som bara en har lyckats med på PGA Touren. Tyvärr, om man nu får säga så, så lyckades inte Dustin göra några fler birdies men avslutar ronden med 7 raka par och 60 slag. Detta gav honom ledningen inför helgens spel.

Alex Noren vidare till nästa veckas tävling

I första slutspelstävlingen hade vi två svenskar med, Alex Noren och Henrik Norlander. Tyvärr lyckades inte Henrik Norlander att ta sig vidare till helgens spel och inte heller till nästa veckas tävling där topp 70 på FedEx-rankingen deltar.

Bättre gick det för Alex som spelade stabilt under hela veckan med 4 ronder under 70 slag. Bästa rundan gjorde Alex under lördagen på 64 slag(-7) och tog ett rejält kliv på leaderboarden. Noren slutade delad 8 i tävlingen och tog sig från 78 på rankingen till 47 vilket innebär att han får spela nästa tävling i slutspelet där målet är att ta sig in topp 30 för att få vara med i finaltävlingen.

Tråkig avslutning för Söderberg

I helgen Spelades Europatouren i Wales och det var många svenskar med i tävlingen. Bäst gick det för Sebastian Söderberg som slutade delad femma i tävlingen. Sebastian spelade bra hela veckan och var med i toppen redan från start. Inför sista hålet, par 5, sista dagen låg Sebbe bara ett slag efter ledaren. 18 hålet är ett par 5 hål och det finns alla förutsättningar för en birdie och särspel. Det räcker att sätta ut driven i fairway, ett transportslag, inspel och en putt. Sebbe gjorde att detta fram till inspelet. Med bara 90 meter kvar slår han en mindre bra wedge som spinner tillbaka ner i vattnet, pitch och tre puttar och där försvann chanserna att vara med i särspel.

Näst bäste svensk blev Marcus Kinhult på en delad 15 plats.

Årets första major för damerna

Damernas första major spelades i helgen på Troon i Scotland där vi hade många svenskar med i tävlingen. Vinnare i tävlingen blev Sophia Popov från Tyskland med totalt -7 på scorekortet.

Bästa svenskar i tävlingen blev Dani Holmqvist på delad 29 plats(+7) följt av Anna Nordqvist på delad 32 plats(+8)

Blomstrand gör en bra tävling på Challange tour

På Challange tour som förra veckan spelade i Österrike lyckades Christoffer Blomstrand med en bra tävling och slutade delad 3a. Topp 20 hittar vi även Philip Eriksson, Oskar Lengden och Mikael Lundberg.

Kolla in våra speltips som kommer inför varje tävling, varje vecka

KOLLA VÅRA SPELTIPS HÄR

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: