BMW Championship 2020 avgjordes med på green » GolfX

BMW Championship 2020 avgjordes med på green

Jon Rahm BMW Champ

Årets upplaga av BMW Championship avgjordes i särspel och en puttning i absoluta världsklass. Dustin Johnson började med att sänka en näst intill omöjlig putt för att gå till särspel mot Jon Rahm. Rahm visade sedan hur man avgör en tävling i stil.

Dustin visar sällan känslor på golfbanan

Dustin Johnson visade återigen att han är bäst i världen just nu. Han höll sig i toppen i stort sett hela tävlingen och gick ut som ledare sista dagen. När han startade rundan med birdie, birdie, par, birdie såg det ut som en repris från The Norhern Trust. Dock så avtog birdie-stimmet och spanjoren Joh Rahm kom smygandes. Dustin lyckades att sänke en riktigt bra putt på sista hålet som tog honom till särspel. Till och med Dustin knöt näven och viste lite känslor på sista green vilket sällan händer.

Jon Rahm avslutade med stil

Rahm lyckades med bedriften att gå -6 sista dagen och tog sig hela vägen upp till toppen och särspel. På första särspelshålet träffade han green och hade en putt som var, i allas ögon osänkbar. Avståndet till hål var 66 fot(drygt 20 meter) med lutning vänster till höger över en liten rygg som går rakt igenom green. Att lyckas med en tvåputt från detta avstånd skulle vara en bedrift i sig. Rahm verkade inte sugen på att spela fler särspelshål än ett så valde att sänka putten direkt.

Säsongen slut för Noren

Alex Noren lyckades inte att ta sig till sista tävlingen och avslutar 2020 års säsong med BMW Championship. En bra säsong med många fina resultat.

Nu ser vi fram emot tourfinalen som spelas till helgen där de 30 bästa ska göra upp om titeln.

Ställningen inför finalen

Fedex cup ranking

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: