ANNIKA Invitational Europe 2021 avgörs på Isaberg Golfklubb » GolfX

ANNIKA Invitational Europe 2021 avgörs på Isaberg Golfklubb

Isaberg Golfklubb

Nu är det klart att ANNIKA Invitational Europe 2021 nästa års spelas på Isabergs Golfklubb. Det här innebär att Annika Sörenstam återvänder till den bana där hon för 32 år sedan spelade Gislaved Ladies Open debuterade på Ladies European Tour.

Sommaren 2021 kommer världens genom tiderna bästa damgolfare till Isaberg GK för den nionde upplagan av ANNIKA Invitational Europe. Tredagarstävlingen är den största flickjuniortävlingen i Europa, och samlar de högst placerade spelarna på amatörrankingen.

– Vi ser verkligen fram emot nästa års tävling på Isaberg GK, speciellt efter det här året, då vi tvingats ställa in alla våra tävlingar på grund av Covid-19. Nu känner vi oss ännu mer motiverade inför nästa år och vi kommer tillbaka med nya fräscha tag och ännu mer energi, säger Annika Sörenstam.

Hon fortsätter:

– Jag gillar att vi kan lägga tävlingen på olika banor i Sverige och det ska bli kul att komma tillbaka till Isaberg. Jag har hört att det har hänt mycket sedan 1989 då jag spelade där sist, och att det har blivit en fantastisk anläggning, som jag tror blir perfekt för tjejerna med alla aktiviteter på och utanför banan.

”Glada och stolta att få vara värd för ANNIKA Invitational Europe 2021”

Klubben berättar att man ser fram emot värdskapet och en minnesvärd vecka för alla inblandade.

– Vi är mycket glada och stolta att få vara värd för ANNIKA Invitational Europe 2021. Det är vår strategi att få stora tävlingar till klubben och nu passade det oss perfekt att anta denna utmaning, berättar Daniel Peterson, ordförande i Isaberg GK.

Han fortsätter:

– Vår fina anläggning tillsammans med näringslivet och den unika turistnäring som finns i vår region gör att vi känner oss väldigt trygga i att ANNIKA Invitational 2021 kommer bli en fantastisk upplevelse och ett minne för livet för alla deltagare, partners, funktionärer och publik.

Isaberg GK
Banan är framröstad till en av Sveriges bästa golfbanor enligt Golfhäftet. Pressfoto: Isaberg GK

Tävlingen ger kvalpoäng till Ping Junior Solheim Cup

Den europeiska upplagan av ANNIKA Invitational har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Annika Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen.

ANNIKA Invitational Europe 2021 är öppen för 78 flickjuniorer upp till 18 år och inkluderar de främsta spelarna i Europa. Tidigare segrare av tävlingen är bland andra Linnea Ström, idag proffs på LPGA-touren.

Exakta datum för 2021 års upplaga av tävlingen är ännu inte fastställt.

Något som är klart är dock att tävlingen är en del av Women’s World Amateur Golf Ranking och en av kvaltävlingarna till Ping Junior Solheim Cup som avgörs dagarna före Solheim Cup i Ohio 2021.

Digital tävling ersätter årets upplaga

Eftersom årets upplaga tvingats ställas in på grund av covid-19 lämnas även beskedet att Halmstad kommer att stå värd för tävlingen 2022, i samband med att tävlingen firar tio år i Sverige.

I år har ANNIKA Foundation istället skapat en utmaning för juniorer från 13–21 år, i samarbete med Svenska Golfförbundet, Golf GameBook och Isaberg GK. Och i potten finns en unik upplevelse.

En vinnare får, tillsammans med en kompis, träffa Annika Sörenstam personligen och medverka på aktiviteter med spelarna i ANNIKA Invitational 2021. Boende och mat på Isaberg för vinnaren, en vän och en förälder ingår.

Utmaningen? Gå med i utmaningen i Golf GameBook och spela fyra golfronder där du för scoren i appen. Tävlingen är öppen mellan 1 och 26 juni.

Annika Sörenstam behöver nog ingen närmare presentation, men vad du kanske inte visste är att hon nyligen prisades med ett hederspris på Idrottsgalan.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: