Stabil spelare blir tipset inför UK Championship » GolfX
Veckans speltips

Stabil spelare blir tipset inför UK Championship

Europatouren beger sig till Belfry den här helgen och UK Championship. Tävlingen är den sjätte och sista i den ”minitour” av turneringar som spelats på de brittiska öarna efter coronauppehållet.

Startfältet ser riktigt jämnt ut på förhand och det kan mycket väl bli så att UK Championship avgörs med särspel på söndag.

När belgaren Thomas Pieters i måndags meddelade att han drog sig ur öppnade det upp sig rejält i toppen. Favorittippade är bland andra danska löftet Rasmus Höjgaard, Li Haotong och Matthias Schwab.

Vi avstår oddset på vinnare

När det är så pass jämnt får vi höga odds på många i fältet, men trots det kan vi inte riktigt sätta ner foten och ta ställning. Det är inte tillräckligt spelvärde utifrån den information vi känner oss bekväma med.

Istället faller valet på ett topp 20-spel, nämligen bestämt på Jordan Smith till 2.30 i odds.

Smith är jämnheten själv med raden 14, 22 och 27 på de tre senaste tävlingarna. Chansen att ha ska komma topp 20 här på Belfry bedömer vi till omkring 50%, vilket ger en säkerhetsmarginal till oddset 2.30.

27-åringen från Bath spelade bort sig under förra veckans tredjerunda, då han gick runt på 75 slag. Utan den plumpen i protokollet hade han hamnat betydligt bättre till och känslan är att han knackar på dörren till ytterligare en seger på Europatouren.

Han vann en titel för tre år sedan och kanske är det till och med så att han kan vara med i täten inför söndagens spel. Vi tippar att han åtminstone är topp 20 till bra odds.

Bästa speltips UK Championship 2020

  • Jordan Smith att placera sig topp 20 till 2.30 i odds hos Betsafe

Här på GolfX hittar du fler aktuella speltips på golf.

FÅ SPELTIPS VARJE VECKA - ANMÄL HÄR:

    Betsafe logo
    FÅ 100kr att spela för
    18+ år | Regler och villkor gäller | Stödlinjen.se | Erbjudandet gäller endast för nya spelare | Anmälan krävs | 1x omsättningskrav lägsta odds 1.50.