Populära golfbanor utomlands – här är 2019 års topplista

Populära golfbanor utomlands

Det finns många populära golfbanor utomlands som vi nordbor gärna reser till. Bokningstjänsten OnTee har sammanställt svenskarnas favoritbanor utomlands baserat på antal starttidsbokningar under 2019.

När OnTee summerar golfåret 2019 finns både väntade och oväntade inslag på topplistan med populära golfbanor utomlands. Och vi på GolfX uppmärksammar gärna resultatet.

Spanien dominerar totalt på topp 10-listan

Svenskfavoriterna Lo Romero, Las Colinas och Vistabella ligger väntat i topp, medan uppstickarna La Marquesa och Campoamor också intar fina platser på listan.

– Vi ser ett ökat intresse för att upptäcka nya golfbanor och att golfen blir än mer en upplevelsesport, berättar Fredrik van Speijk, grundare och vd på OnTee.

Han utvecklar:

– Som golfare vill man inspireras av såväl vackra miljöer som de banor som är med i exempelvis Europatouren. Vi ser att denna trend påverkar hela branschen och för att möta kundernas efterfrågan har även branschgiganter som Golf Plaisir skapat så kallade flexlösningar genom vår bokningsplattform.

En anledning till att svenskarna spelar mer golf utomlands kan vara att de inspireras av golfinfluencers på Instagram.

Populära golfbanor utomlands – Algarve och Korsika är bubblare

Bland bubblarna som puttrar utanför topp 10-listan finns Golf de Spérone på Korsika, Nau Alamos utanför Portimao på Portugals sydkust, Argentario nära Porto Ercole i västra Italien samt Europatourbanan Albatross utanför Prag.

– Inför nästa år tror vi på än mer intresse för golf i Portugal där Algarve utsetts till 2020 års bästa golfdestination av den internationella golforganisationen IAGTO. Kriterierna man valde utefter var bland annat kundnöjdhet, värde för pengarna, professionalitet och tillgänglighet, berättar Fredrik.

En annan uppstickare kan finnas i Centraleuropa.

– Vi tror att man kommer vara nyfiken på nya golfdestinationer som Tjeckien. Vi såg ett ökat intresse för Albatross redan i år i samband med Europatouren där, avslutar Fredrik van Speijk.

Avslutningsvis vill vi på GolfX tipsa om drygt ett dussin olika golfpoddar som kan vara bra att ha på resan efter att du tittat igenom 2019 års topplista nedan.

Topp 10 populära golfbanor utomlands 2019

 1. Lo Romero Golf (Spanien)
 2. Las Colinas Golf & Country Club (Spanien)
 3. Roda Golf Course (Spanien)
 4. Vistabella Golf (Spanien)
 5. Mijas Golf Club (Spanien)
 6. Golf Quara (Spanien)
 7. Real Club de Golf Campoamor Resort (Spanien)
 8. Alicante Golf (Spanien)
 9. Alenda Golf (Spanien)
 10. La Marquesa Golf (Spanien)

Utlandsbubblare 2019

 • Golf de Saint Donat (Frankrike)
 • Golf de Spérone (Frankrike)
 • Castro Marim Golfe & Country Club (Portugal)
 • NAU Alamos Golf Course (Portugal)
 • Río Real (Spanien)
 • Albatross (Tjecken)
 • Argentario (Italien)

Topplistorna är gjorda av OnTee och bygger på antalet bokade starttider i deras onlinetjänst. Även Golfhäftet gör liknande sammanställningar och sätter betyg på populära golfbanor utomlands.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: