Nordic Golf Tour 2020 blir "Road to Creekhouse Ladies Open" » GolfX

Nordic Golf Tour 2020 blir ”Road to Creekhouse Ladies Open”

Nordic Golf Tour 2020

Nordic Golf Tour Order of Merit namnges i år av Creekhouse Ladies Open, som är en helt ny tävling på damernas Europatour (LET), den högsta nivån i Europa. Tävlingen förväntas enligt plan spelas på Kristianstads GK i Åhus den 3–6 september.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Creekhouse Ladies Open, säger Sofia Pettersson, ansvarig för Nordic Golf Tour.

Hon utvecklar:

– Det gör tävlingstrappan tydligare och ger våra spelare chans att redan under 2020 prova på spel på den högsta europeiska nivån. Vi tror också att samarbetet gör Nordic Golf Tours deltävlingar mer attraktiva, med bättre och större startfält.

Sedan tidigare stod klart att flera av tävlingarna i Nordic Golf Tour är en del av LET Access Series.

”Talangfulla spelare får chansen att spela på högsta europanivå”

Pelle Krüger, vd för titelsponsorn Creekhouse Management kommenterar samarbetet med touren:

– Vi är naturligtvis stolta att kunna bidra till detta initiativ, där vi i dessa tider hoppas på att få vara en ljusglimt framåt. Genom ”Road to Creekhouse Ladies Open” får ytterligare några talangfulla spelare chansen att spela en tävling på högsta europanivå i deras satsning mot toppen.

Han fortsätter:

– Det krävs samarbeten och gemensamt tänk för att hjälpa golfens utveckling generellt och våra lovande golfproffs i synnerhet, och detta är bara ett av många exempel på vad man kan göra med gemensamma krafter, säger Pelle Krüger.

Nordic Golf Tour får ändrat tävlingsschema med anledning av Covid-19

Med tanke på den rådande coronapandemin har Nordic Golf Tours tävlingsschema reviderats något. Den planerade tävlingen i Danmark 3–5 juni ställs in och tävlingarna som skulle spelats på Tegelberga och Skaftö under våren flyttas fram till vecka 34 och 35.

– Det som händer i vår omvärld just nu är givetvis djupt olyckligt och vi följer noga situationen och de råd och riktlinjer som beslutas, säger Sofia Pettersson.

Hon fortsätter:

– Det är tråkigt att Danmark inte kan genomföra sin tävling, men vi har full förståelse för beslutet. Nu hoppas vi att läget stabiliseras så att Nordic Golf Tour kan bli den trygga och glädjande golffest den är tänkt att vara, avslutar Sofia Pettersson.

Tävlingsprogram Nordic Golf Tour 2020

Datum Tävling Bana
16-18 juni Moss & Rygge Open Moss & Rygge Golfklubb
23-25 juli Golf Uppsala Open Golf Uppsala Söderby
6-8 aug Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider Västerås GK
13-15 aug Scandic PGA Championship Allerum GK
20-22 aug Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun Tegelberga GK
28-30 aug Skaftö Open Skaftö GK
7-9 okt SM Match presented by Greatdays Ekerum Resort
Danish Open (utgår)

Några av banorna som Nordic Golf Tour arrangeras på kan spelas till halva greenfeepriset genom Golfhäftet.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: