Lundsbergs Golfklubb utvecklar banan tack vare stöd från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse » GolfX

Lundsbergs Golfklubb utvecklar banan tack vare stöd från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse

Lundsbergs golfklubb får bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse

För att göra Lundsbergs Golfklubb ännu mer attraktiv för bland annat juniorer satsar klubben nu på förändringar i banans upplägg. Satsningen möjliggörs tack vare bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

En av förändringarna som kan göras på banan är anläggning av nya tees.

– Framförallt handlar det om att göra golfen mer tillgänglig för alla. Det ska vara roligt att spela även om man är nybörjare eller inte slår så långt, berättar Joakim Kristoffersson som är ordförande i Lundsbergs Golfklubb.

Lundsbergs Golfklubb grundades 1993 och har cirka 300 medlemmar i dagsläget.

Möjligt tack vare Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse

Banans 9 hål har utvecklats löpande, bland annat genom att korta ner den ursprungliga banlängden och ersätta färgade tees med ”siffertees”.

– Vi vill fortsätta modernisera och förbättra golfupplevelsen för alla. Med våra nya tees kan spel över 18 hål variera mellan cirka 4000 till 6000 meter beroende på vilken utslagsplats man väljer, säger Joakim Kristoffersson.

Bidraget från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse var avgörande för att kunna genomföra satsningen.

– Eftersom klubben redan var kund hos Bergslagens Sparbank gick det smidigt att få information och ansöka om bidraget, delger golfklubben och banken i ett pressmeddelande.

Lundsbergs Golfklubb vill fortsätta utvecklas och locka fler nya spelare

De nya utslagsplatserna beräknas stå klara om cirka fem år. I arbetet ingår bland annat grävning, rördragning och dränering.

Samtidigt som förändringarna sker under dessa år behålls banans längre tees för de som är sugna på en rejäl utmaning. Totalt sett innebär det fyra olika utslagsplatser per hål.

– På det här sättet skapar vi en bana som passar fler och underlättar övergången för nya spelare. Många som börjar med golf fortsätter hela livet, det vill vi skapa förutsättningar för på Lundsbergs Golfklubb, avslutar Joakim Kristoffersson.

Lundsbergs Golfklubb finns när den här artikeln skrivs inte med i årets upplaga av Golfhäftet.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: