PGA Tour 2024 har inletts: Viktiga förändringar i datum och turneringar » GolfX

PGA Tour 2024 har inletts: Viktiga förändringar i datum och turneringar

Golfare på tee

Professional Golfers’ Association Tour, eller PGA Tour, är en turneringsserie som samlar de främsta golfspelarna från hela världen. Golfälskare runt om i världen följer ivrigt med på PGA Tour för att se sina favoritspelare tävla mot de bästa. Med en rik historia, prestigefyllda turneringar och en spännande säsong som kulminerar i FedEx Cup, har PGA Tour blivit en av de mest omtyckta och respekterade serietävlingarna inom professionell golf. 

Den nya säsongen har inletts och kommer i år med en del intressanta uppdateringar. De viktiga förändringarna i datum och turneringar som kommer att prägla årets turneringar förväntas göra PGA Tour 2024 till något alldeles extra.

Turneringarna i PGA

PGA Tour-säsongen pågår i regel från januari till september och består av olika golfturneringar runt om i världen. Varje turnering har sina unika egenskaper, utmaningar och traditionsrika historia, vilket gör dem till höjdpunkter i golfkalendern. Spelarna samlar poäng under säsongen baserat på sina prestationer, och de högst rankade kvalificerar sig för den prestigefyllda FedEx Cup.

The Masters Tournament spelas även i år på Augusta National Golf Club i april. The Masters är en av de mest prestigefyllda golfevenemangen vars traditioner härstammar från 1934. Golffans och de som gillar att spela på matcherna spekulerar redan om vem som kommer att få bära den gröna kavajen i år. Förra året omsattes rekordstora summor på turneringen och det blir intressant att se vilka Odds The Masters spelarna har i år. 

Höjdpunkten på PGA Tour-säsongen är FedEx Cup som är en spännande avslutning på säsongen. Detta är en serie av tre turneringar som kulminerar i en final. De högst rankade spelarna samlas för att tävla i en serie turneringar, där de kämpar om den prestigefyllda FedEx Cup-titeln. Denna intensiva avslutning är alltid ett spektakel som resulterar i en imponerande prissumma. 

Datum och schema för PGA 2024

PGA Tour har genomgått en del förändringar och den största golfnyheten för i år är att turneringen kommer att spelas under ett kalenderår. Detta har inte inträffat sedan 2012. En annan anmärkningsvärd förändring är att endast tre av de åtta signaturtävlingarna kommer att ha en standard 36-håls kvalgräns. De övriga spelas utan cut. 

Årets signaturtävlingar

I år kommer totalt 38 tävlingar att äga rum från januari till september. Först ut var en av åtta signaturtävlingar. Säsongens första signaturtävling, ”The Sentry” spelades den 4 – 7 januari på Kapaluas Plantation Course i Hawaii. Det var Chris Kirk som kammade hem den första signaturvinsten i år.

De åtta signaturtävlingarna, som i år inte är obligatoriska för stjärnspelare, inkluderar:

  • The Sentry (1-7 januari)
  • AT&T Pebble Beach Pro-Am (29 januari – 4 februari)
  • The Genesis Invitational (12-18 februari)
  • Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard (4-10 mars)
  • RBC Heritage (15-21 april)
  • Wells Fargo Championship (6-12 maj)
  • the Memorial Tournament presented by Workday (3-9 juni)
  • Travelers Championship (17-23 juni)

Vi kommer även att se en del förändringar i den andra tävlingen, som äger rum på Pebble Beach i Kalifornien. AT&T Pebble Beach Pro-Am är i år en av de åtta signaturtävlingarna, vilket innebär att det är begränsat till 80 PGA Tour-spelare och spelas utan cut. Det traditionella Pro-Am-formatet har även fått en uppdatering där amatörer får spela tillsammans med proffsen under de två första rundorna. Under de två sista rundorna tävlar endast proffsen. Årets vinst har dessutom ökat rejält, från 9,3 miljoner dollar till 20 miljoner dollar.

Ytterligare förändringar i schemat för årets turneringar görs på grund av OS i Paris 2024. Den ordinarie säsongsfinalen och eftersäsongen kommer nämligen att flyttas fram en vecka för att ge plats åt OS-evenemanget.

En spännande säsong väntar

PGA Tour 2024 utlovar en unik säsong med förändringar i datum och turneringar. Från The Masters på Augusta National till de omdesignade signaturtävlingarna och spännande FedEx Cup-slutspelet – golfvärlden kan se fram emot en spännande säsong full av nya möjligheter.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: