Kommer Phil Mickelson ta en Grand Slam? » GolfX

Kommer Phil Mickelson ta en Grand Slam?

Golf är en spännande sport som är älskad av många människor världen över. Golf är också något som har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren, både att följa svenska tävlingar, men också att följa de större professionella tävlingarna på Europatouren och PGA Touren.

De största och mest intressanta tävlingarna att följa är majors. Här samlas världen bästa golfare för att jaga titeln och det är något speciellt med varje major.

Det är alla professionella golfares dröm att vinna alla 4 majors och därmed ta hem en så kallad Grand Slam. Det är bara fyra golfare som har vunnit alla de stora mästerskapen: Tiger Wood, Gary Player, Jack Nicklaus, Gene Sarazen och Ben Hogan.

En person som är riktigt nära att ta hem en Grand Slam är den amerikanska golfspelaren Phil Mickelson. Han är 50 år och har hittills vunnit 45 tävlingar. Lite rolig fakta är att han kallas för Lefty, trots att han faktiskt är högerhänt. Phil Mickelson är också en av de 16 spelare som har vunnit 3 av de 4 största mästerskapen. Det enda som saknas för att han ska vinna alla fyra mästerskapen är en vinst i US Open. Under 6 tillfällen (1999, 2002, 2004, 2006, 2009 och 2013) har Mickelson kommit på andra plats i US Open.

Nu har Phil Mickelson återigen chansen att vinna US Open för att kunna skriva in sig bland dem som har vunnit alla fyra mästerskapen. 50-åringen har sagt att han ska ge allt han har för att vinna turneringen och äntligen ta hem den efterlängtade segern  i US Open.

Tidigare vinster

Som tidigare nämnt har Mickelson hittills hela 45 vinster i sin karriär. Han betraktas som en av de bästa golfspelarna i världen. Mickelson har hittills sex segrar i de stora major-tävlingarna. Han vann The Masters 2004, 2006 och 2010. 2013 vann han The Open Championship och han vann PGA Championship 2005, 2020 och 2021. Nu återstår det bara att se hur US Open 2021 kommer att avslutas och om han blir en av de 6 spelare som har vunnit alla major-tävlingar.

Allt om Grand Slam

När det pratas om en Major är det samlingsnamnet för de fyra mest prestigefyllda tävlingarna i golf. I dag är det 5 herrspelare som har vunnit alla major-tävlingarna och det enda som saknas för Mickelson är att vinna US Open under 2021.

Tävlingarna som räknas som Major för män är:

  • The Masters Tournament
  • PGA Championship
  • US Open
  • The Open Championship

När en spelare har vunnit alla tävlingarna under ett och samma år har personen gjort en så kallad Grand Slam. Om en spelare har vunnit alla tävlingar, men inte under samma år, så kallas detta antingen för Career Grand Slam eller en Modern Grand Slam, vilket är vad de fem spelarna har lyckats med. 1930 vann Bobby Jones en original Grand Slam.

Betting på golf

Om du tänker följa Phil Mickelson under US Open kan du göra turneringen lite mer spännande med betting. Golf är en populär form av betting för svenskar och du kan satsa på många olika turneringar: däribland US Open som snart drar igång. Om du tror att det är Phil Mickelson som kommer att vinna turneringen kan du hitta alla aktuella odds på svenska spelbolag.

Jämför alltid odds innan du väljer det spelbolag som du vill spela via. Oddsen bestämmer hur mycket pengar du kommer att få vid en eventuell vinst. Välj alltid ett spelbolag med en svensk licens; det är säkrare för dig att spela på, plus att dina vinster också kommer att vara skattefria, vilket självklart är en stor bonus.

Sammanfattning

Att Phil Mickelson kommer att ge allt han har under turneringen råder det inga tvivel om, men kommer det att vara tillräckligt? Säsongen för Mickelson varit bra hittills och under våren 2021 vann han PGA Championship Det gör honom till den äldsta spelaren som har vunnit en stor tävling i golf. Han tog över rekordet från en 48-årig spelare.

Det här kan också vara en av hans sista turneringar med tanke på hans ålder och därför kommer han med största sannolikhet satsa allt på US Open och avsluta karriären när han ligger på topp. Vad hade varit ett bättre sätt än att ta hem en Grand Slam? Vi tror att Phil Mickelson chanser under US Open är bra. Du kan redan nu spela på ett odds som innebär en vinst för honom om du är intresserad av betting.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: