Hur värmer du upp inför golfrundan? » GolfX

Hur värmer du upp inför golfrundan?

Green Queens Golf Sverige

En del kanske inte anser att man behöver värma upp inför en lugn golfrunda, men det kan ge bättre resultat om man har vanan med någon form av rörelseträning före och efter en golfrunda. I synnerhet om det har varit avbrott en längre tid, vilket det har varit för de flesta under vintern.

Bara känslan av att åter dra fram golfbagen och kontrollera all utrustning inför kommande säsong får det att pirra i kroppen hos många golfare. Det är helt enkelt en speciell känsla och några kanske även har kört en testrunda under tidig vår, för att mjuka upp svingen.

Vid detta laget har säkerligen merparten golfentusiaster redan kommit igång med sin golfträning och njuter i fulla drag. Vanligen tar många det lite lugnare de första rundorna som spelas. Bland annat för att det kan kännas lite osäkert till en början, efter att ha pausat golfträning flera månader, men även för att man inte vet hur kroppen kommer att reagera.

Börja med kortare rundor?

Det kan ju vara ganska klokt att börja med kortare rundor eller lägga in fler pauser, vilket en del golfare redan har anammat. Lite diskussioner med golf kamraterna och påfyllning av vätska mer ofta är också bra. Kanske även ta del av gratis speltips varje dag hos speltips.se och diskutera med kompisarna som också gillar att oddsa.

Andra saker som kan vara en bra idé under pauser är att köra några rörlighetsövningar för bålen och axlarna. Som att jobba med axelrullningar och stretcha upp armen ovanför huvudet och ut mot andra sidan av kroppen. Muskler och leder som har anknytning till höften och sidan av bålen behöver extra rörlighet hos de flesta golfare. Om du inte redan har testat kan det vara värt det. Mångas svingar har förbättrats efter korrekt träning.

Golfen blir roligare

Rörlighetsträning som förbättrar din golf behöver inte alltid ta upp långa stunder av din dag. Beroende på vilket utgångsläge du börjar i. Du känner själv hur det känns i svingen. Får du ut full rörlighet eller känner du stelhet i någon muskel som hindrar dig? Man kan ju också låta någon filma en när man svingar, för att ser hur ens sving ser ut.

Golfen blir ju roligare om ens kropp mår bättre och om man lyckas med att spela bättre. Det mesta blir roligare när man märker av positiv utveckling. Det ger extra motivation och glädje, och det blir lättare att sysselsätta sig med det som medförde till utvecklingen.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: