Hur laddar du inför golfsäsongen » GolfX

Hur laddar du inför golfsäsongen

Även om det kan vara möjligt att spela golf året runt, så är merparten endast intresserade under vår- och sommartid. Därmed kanske man har blivit lite stel i muskler och leder, beroende på hur man spenderar resterande tid av året.

Inom många sporter är det rekommenderat att ladda upp med rörlighetsträning. Vilket handlar om att mjuka upp sina muskler och leder, du får därför uppvärmda muskler. Och inom många sporter och idrotter är det en god idé att utgå ifrån bålen. Att träna upp rörligheten i de muskler och leder som har koppling till höften.

Tänk dig själv när du ska svinga iväg bollen. Hur långt bak kommer du med klubban? Finns det begränsningar och i så fall var? Även om det kan vara bra att även träna upp rörligheten i axlarna, så kan man förbättra sin sving snabbare genom att i god tid lägga fokus på bålträning.

Med bålträning syftas det både på rörlighet och att planera in 1-3 träningspass i veckan som bland annat innehåller både styrka och rörlighet för bålmusklerna. Det handlar inte om att man ska lägga in flera övningar på det, utan hellre få övningar mer regelbundet.

Pauserna är också viktiga

Självklart ska man inte glömma bort att pausa mellan varven och det känner nog alla redan till. Sen att det kanske kan vara lite svårare att tänka på, då man är så fokuserad. Men överträning är ju aldrig en god idé. Pausen kan vara allt från att lägga sig i soffan framför en film, gå på lugn promenad eller roa sig på sajter som spelautomater.se/.

Spelautomater är ett av de mest populära spelen på casinon. De är enkla och roliga att spela, och man kan lätt välja mellan att bara spela några enstaka minuter eller längre tid än det om man vill. Hos många spelsajter kan man få chansen till fria snurr, vilket kan ge fler speltimmar.

Helkroppsträning?

Hela kroppen behöver ju underhållning och även om det finns speciellt utvalda delar som är bra att tänka på för golfare, så är det bästa att minst en gång i veckan fokusera på styrka för hela kroppen. Detta behöver ju inte vara mer komplicerat än att delta i ett gruppträningspass, där det inkluderas styrka för hela kroppen.

Eller så sätter man igång med ett styrkepass hemma eller på gymmet. Fördelen med att besöka gymmet är att man kan få hjälp av utbildad personal och av andra medlemmar som har samlat på sig god kunskap med åren. Om man tränar upp sin kroppsstyrka så blir man ju också mer uthållig på golfbanan. Det är många kilometer man vandrar runt och med mer styrka i musklerna kommer man inte bli lika trött i kroppen i början av golfsäsongen.

Med det sagt kan det även vara bra att se över golfskorna. Fötterna ska också må bra under spelrundorna och de behöver stå emot mer motstånd än resten av kroppen. Dessutom blir det mer avlastande för knän och höft, om fötterna mår bra. Det är ju inte kul att behöva avbryta golfrundan på grund av fötterna är trötta eller att skorna är obekväma.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: