Göran Zachrisson-stipendiet 2019 tilldelas två Örebrospelare » GolfX

Göran Zachrisson-stipendiet 2019 tilldelas två Örebrospelare

Göran Zachrisson-stipendiet instiftades 2018 av Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group. Stipendiet ska uppmuntra ungdomar till att testa sina färdigheter mot naturens och konkurrenters krafter i tävling på de brittiska öarna. Nu prisas 2019 års stipendiater.

Just golfbanorna mot Atlantens kust ligger golfambassadören, sportjournalisten och TV-kommentatorn Göran Zachrisson särskilt varmt om hjärtat.

– Det är mycket hedrande att få dela ut det här stipendiet i mitt namn. Jag vill att det i första hand ska bidra till glädje, och att ungdomarna får vara med om att spela på några av de bästa banorna i världen, möta de duktigaste spelarna och känna lukten av spelets historia. För det var utmed havet det började, säger Göran Zachrisson i ett pressmeddelande.

Matilda Jonsson och Viktor Nordwall
Matilda Jonsson och Viktor Nordwall tilldelas Göran Zachrisson-stipendiet 2019.

Matilda Jonsson och Viktor Nordwall prisas

Årets stipendier tilldelas Matilda Jonsson från Kumla Golfklubb och Viktor Nordwall från Örebro City Golf & Country Club. De får 20 000 kronor vardera att använda till en tävlingsresa till de brittiska öarna.

Juryns motiveringar:

Matilda Jonsson, Kumla GK, har tagit sig från Paragolf Tour till segrar på högsta juniornivå i Sverige, som JSM Match. Kombinationen av framgångar på golfbanan, hög motivation och personlig utveckling gör att juryn anser att tävlingar och erfarenheter internationellt är vad Matilda behöver för sin fortsätta utvecklingsresa.”

Viktor Nordwall, Örebro City G&CC, har under ett antal år gjort en seriös satsning präglad av envetenhet och tålmodighet, som är perfekta egenskaper för linksgolf. Viktors förmåga att sträva efter hög kvalitet i det han gör och inte lämna något åt slumpen är nödvändiga ingredienser i hans satsning på golf som framtida yrke.”

Bakgrund till Göran Zachrisson-stipendiet

Göran Zachrisson är en av svensk golfsports främsta ambassadörer. Han har blivit känd för sin allmänbildning och djupa kunskaper om golfsporten och dess traditioner. Allt detta återspeglas i Göran Zachrissons sätt att berätta, oavsett sammanhang.

Han beskrivs som ständigt nyfiken, vilket har lagt grunden till att som kommentator lyckas förmedla sitt eget intresse till tittare och lyssnare.

Göran Zachrisson-stipendiet instiftades av Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group i samband med Görans 80-årsdag 2018. Det här året (2020) är andra gången stipendiet delas ut (för 2019).

Stipendiekommittén

  • Wilhelm Burman, Nordic Entertainment Group
  • Fredrik Wetterstrand, coach för flicklandslaget
  • David Olsson, coach för flicklandslaget
  • Carl Magnusson, coach för pojklandslaget
  • Linda Appelblad, koordinator stipendiekommittén
  • Petra Lindström, ordförande stipendiekommittén

Gillar du golf? Missa inte vår lista med svenska golfpoddar och golfkonton på Instagram.

Pressfoto: MTG Sport, Svenska Golfförbundet

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: