De bästa historierna från golfspelare » GolfX

De bästa historierna från golfspelare

Den här texten är sponsrad.

Historierna du kan höra när du pratar med en som spelar golf, tycks aldrig ta slut. Oavsett om du pratar med en erfaren golfspelare eller en amatör, har de alltid en historia att berätta. Oberoende om det är historier om erfarenheter eller en ny uppsättning regler som tillkommit kan en golfspelare gärna prata i timmar om detta.

Golf är ju en väldigt social sport. Inte minst är den tillåtande på så vis att dem man spelar med tillåts man ju också kommunicera med på ett annat sätt än om man spelar exempelvis tennis. Detta har en längre tid gjort golfen mer och mer populär. Tidigare har det ofta varit dyrt och golf har då blivit förknippat med en rikemanssport.

Visst kan olika medlemskap fortfarande vara ganska dyra, men allt efterhand som det dyker upp fler banor blir ju dessa också konkurrensutsatta och tävlar om kundmassan. Detta har gjort att det nu finns prisklasser som passar de flesta plånböcker. Sannolikt har detta bidragit till att fler tar grönt kort och hittar tjusningen med golf.

Allt från “hole-in-one” till krock med golfbilen

Vilken historia en golfspelare kan berätta för dig ser så klart olika ut. Få spelare lyckas med bedriften att göra en “hole-in-one”, alltså slå bollen från utslagsplatsen till hålet på ett slag. Detta är en händelse väldigt få får uppleva, och enligt seden ska dessa händelser firas med champagne. Dessutom ska alla som sett slaget bjudas.

Skulle du sätta ett odds på att någon slår en “hole-in-one” skulle det bli skyhögt. På svenska spelbolag, som t.ex. cmedsl.com, skulle du göra en bra hacka på ett sådant vad.

Andra historier kanske inte är riktigt så glamorösa som en spelare som berättar om en “hole-in-one”, men de kan vara minst lika underhållande.

Tänk dig spelaren som hyrt en golfbil i Florida och lyckas reta upp en vilande alligator. Snacka om att få spring i benen eller rättare sagt fart på hjulen därifrån. Det är nog en berättelse den spelaren kan leva länge på. Andra kan återberätta upplevelser av punka på golfbilen, plötslig storm eller snöoväder.

Ta grönt kort för att spela golf

Har du funderat på att börja spela golf är det första steget att ta ett grönt kort. Grönt kort för golfspelare är att lära sig grundläggande teori om spelet, träna på olika slag och moment i golfen. Detta sker tillsammans med en PGA-utbildad tränare. När du genomgått de grundläggande teoretiska momenten och tränat på din golf är det dags att göra spelprovet.

Spelprovet innebär att du går en runda på banan på det angivna antalet slag. Det gröna kortet är ett bevis på att du vet hur du ska spela, ta dig runt banan på ett säkert och tryggt sätt. Golf är en social sport och genom sitt bedömningssystem är det en sport där alla kan tävla mot alla med sina egna färdigheter.

Golf kan spelas på flera sätt, både individuellt och i lag. Här är det upp till den som arrangerar tävlingar att tydliggöra vilket spel som gäller. Det är en sport som är bra för hälsan. Du får många steg under golfrunda så en golfbana vanligtvis består av 18 hål. Sist men inte minst är det en idrott där du kommer mycket ut i naturen.

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: