Beröringspunkter mellan golf och poker  » GolfX

Beröringspunkter mellan golf och poker 

Golfarei röd pike

Nyligen släpptes en stor nyhet inom golfvärlden – Europatouren är snart ett minne blott. Golfevenemanget byter nämligen namn till DP World Tour redan efter årsskiftet när Dubaibaserade företaget DP World går in som titelsponsor. Enligt Keith Pelley som är VD på det som i skrivande stund fortfarande kallas Europatouren innebär namnbytet en ny era inom den globala golfen. Visionen är att få golfen att växa och inkludera nya människor på olika plan samtidigt som man införlivar ett globalt tankesätt och inkluderar, investerar och ser över ny teknik. Golfen äntrar därmed ett nytt skede och förändringarna innebär även positiva förändringar för prissummorna. 2022 blir startskott för 200 miljoner dollar för säsongen och för två miljoner dollar i prispotten för varje tävling. Dessutom kommer touren att omfatta 47 tävlingar i 27 länder runtom i världen varav tre samarrangeras med PGA-touren Genesis Scottish Open, Barbasol Championship och Barracuda Championship. Tvärtemot gemene mans fördomar om golfen – att det är en relativt lugn och mossig aktivitet som lämpar sig främst för äldre spelare är det en fartfylld, tävlingsinriktad och modern idrott som har beröringspunkter med andra aktiviteter av mer strategiskt slag som också har ett internationellt och glamoröst skimmer över sig. I den här artikeln tänkte vi kika på beröringspunkter mellan golf- och pokervärlden. 

Strategi är A och O

Även om det ter sig främmande vid första anblick delar de framgångsrika golf- och pokerspelarna många drag. Bägge aktiviteter är för det första populära bland hobbyutövare men proffsen i respektive fält är de som har lyckats tillämpa tydliga strategier för att nå framgång på greenen eller runt pokerbordet. Grunderna för en väl uttänkt golf- och pokerstrategi omfattar olika begrepp som man måste kombinera för att vinna konsekvent. Ett av dessa är att hantera förluster och motgångar på rätt sätt. Den duktiga golfspelaren tar sina dåliga slag med en klackspark och tänker framåt med insikten om att även experterna slår dåliga slag ibland. Den skicklige pokerspelaren går tillväga på samma sätt – han eller hon låter sig inte nedslås av en dålig hand eller tuffa motspelare utan ser i stället varje förlust som en chans att dra lärdom av misstagen. En annan viktig strategi inom bägge områden är förmågan att behålla lugnet i pressade situationer. Den som observerat en professionell pokerspelare eller en golfspelare i toppklass noterar snabbt det enorma fokus som bägge uppvisar inför den uppgift de står inför. 

Vilka man spelar med spelar roll

Din framgång inom poker respektive golf vilar i grunden främst på dig själv. Faktum är dock att spelpartners kan spela stor roll för dina resultat eftersom bägge aktiviteter också genomsyras av socialt umgänge, nöje och input från andra. Att gå en golfrunda med vänner som observerar dina slag, kommer med uppmuntrande ord eller som lämnar välmenande råd är en vital del i att utvecklas som golfare. På samma vis kan det, oavsett hur skicklig man än är på poker, vara svårt att spela bra om du är omringad av motspelare som spelar av fel anledningar eller som kör med fula knep. Allra bäst resultat blir det både inom golfen och pokern om du är omringad av spelare som har samma synsätt som du och som tar vinster och förluster på ett hedervärt sätt. Ännu bättre är det om de du spelar med bidrar till god stämning och att ni också har kul tillsammans oavsett hur mycket pengar som står på spel. 

Övning övning övning

Golfspelaren Lee Travino sägs ha sagt “det finns inget sådant som en naturlig touch. Touch är något du skapar genom att slå miljontals golfbollar.” Citatet är illustrativt för att det inte endast är medfödd talang som skapar golfproffset utan en massa övningstimmar för att utveckla allt från bättre golfgrepp till precision. På pokerfronten har pokerproffset Christer Öman uttalat att han tränar nästan varje dag för att rensa huvudet från badbeats och för att kunna klara av den mentala press som större turneringar innebär. Även om ett visst mått av naturlig begåvning spelar in för både golf- och pokerexperten är proffsen i respektive fält eniga om att de aldrig nått någon framgång eller blivit vinnare om de inte investerat ansenlig tid på träning och övning på sina respektive intressen. 

FÅ GOLFERBJUDANDEN DIREKT I INKORGEN - ANMÄL HÄR: